Χάθηκαν οι πρώτοι στη Βενετία (!)

Οι πρωτοπόροι δρομείς ακολούθησαν λάθος δρόμο στο φετινό Venice Marathon

Share

Ο Μαραθώνιος της Βενετίας, Huawei Venice Marathon, είναι ένας από τους πιο γνωστούς της γειτονικής χώρας με χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο να σπεύδουν να λάβουν μέρος τόσο για το επίπεδο της διοργάνωσης όσο και για τον τερματισμό πάνω από τα διάσημα κανάλια της πόλης.

Η φετινή 32η διοργάνωση, ωστόσο, στιγματίστηκε από ένα μοιραίο λάθος στην κεφαλή της κούρσας που άλλαξε τα δεδομένα, τουλάχιστον όσον αφορά την τελική κατάταξη. Κι αυτό γιατί οι έξι πρώτοι δρομείς, όλοι τους από την Αφρική, λίγο μετά το 25ο χλμ. ακολούθησαν λάθος δρόμο έπειτα από υπόδειξη των μοτοσυκλετιστών της διοργάνωσης που τους οδηγούσαν, με αποτέλεσμα νικητής του αγώνα να αναδειχθεί ο Ιταλός, Εγιόμπ Φανιέλ.

Ο Φανιέλ, ο οποίος ήταν ένα λεπτό πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων “εκμεταλλεύτηκε” με τον καλύτερο τρόπο το λάθος που κόστισε σχεδόν δύο λεπτά στους Αφρικανούς δρομείς κι έφτασε στη νίκη με 2:12:16. Ο Μοχάμεντ Μούσα από την Ερυθραία ήταν αυτός που τελικά τερμάτισε δεύτερος σε 2:15:14 ενώ τρίτος ήταν ο Ταρίκ Μπααμαρούφ από την Τυνησία σε 2:16:41.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη Ιταλού δρομεα στη διοργάνωση μετά από 22 χρόνια!

Στον αγώνα συμμετείχαν κι Έλληνες δρομείς. Συγκεκριμένα, τερμάτισαν οι Γιώργος Ορφανίδης σε 3:50:04 (3:48:56), ο Αστέριος Παπαδόντας σε 4:30:32 (4:26:31), ο Αντώνης-Χρήστος Σιαφαρίκας σε 4:48:49 (4:43:43) και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόγλου σε 5:47:36 (5:42:30).

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο