Ξανά με την οικογένειά του ο Λιλέσα

Μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά ο ασημένιος ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου μετά από 7 μήνες

Share

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον περασμένο Αύγουστο, όλοι θυμόμαστε τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Μαραθώνιου, Φεγίσα Λιλέσα, ο οποίος τερμάτισε σταυρώνοντας συμβολικά τα χέρια του (δείτε εδώ γιατί). Η κίνηση του αυτή, του στέρησε τη δυνατότητα να επιστρέψει στη χώρα του, τουλάχιστον σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς φοβόταν ότι αν έκανε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση της Αιθιοπίας θα τον φυλάκιζε (στην καλύτερη περίπτωση…).

Έτσι, έμεινε στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα όπου προπονείται πλέον, μακριά από την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά, για επτά περίπου μήνες.

Την περασμένη Τρίτη, ωστόσο, η σύζυγος του μαζί με τα παιδιά έφτασαν στις ΗΠΑ, καθώς είχαν πάρει την απαιτούμενη βίζα, κι έτσι η οικογένεια έσμιξε και πάλι. Μάλιστα, θα εγκατασταθούν οικογενειακώς στο Φλάγκσταφ.

Ο Λιλέσα ήταν αρκετά χαρούμενος, όμως ταυτόχρονα ήταν και στεναχωρημένος, αφού θα προτιμούσε να έβλεπε την οικογένειά του στην πατρίδα του, χωρίς τον φόβο της σύλληψης. Και φυσικά, δεν ξέχασε να στείλει τη συμπαράστασή του στη φυλή των Ορόμο που διώκεται από την κυβέρνηση της χώρας του, ακόμα και σήμερα.

Στα αγωνιστικά, τώρα, ο Λιλέσα σκοπεύει να αγωνιστεί στον Μαραθώνιο του Λονδίνου κυνηγώντας μία πραγματικά μεγάλη επίδοση. Και λογικά, η επανένωση με την οικογένειά του θα του ανεβάσει το ηθικό.

φώτο: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο