Χαμός στον RAK Half Marathon, ρεκόρ Ευρώπης από τον Wanders

Δείτε τι έγινε στον Ημιμαραθώνιο RAK Half Marathon

Share

Οι διοργανωτές του RAK Half Marathon περηφανεύονταν ότι έχουν μία από τις ταχύτερες διαδρομές. Κάλεσαν και μερικούς από τους πιο γρήγορους δρομείς και το επιβεβαίωσαν.

Στον αγώνα που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Εμιράτο έσπασαν τα χρονόμετρα. Ο 20χρονος Κενυάτης Stephen Kiprop ισοφάρισε το ρεκόρ διαδρομής τερματίζοντας σε 58:42 ξεφεύγοντας μόλις στα τελευταία 200μ. από τον Αιθίοπα Abadi Hadis που ακολούθησε δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω. Τρίτος τερμάτισε ένας ακόμα Αιθίοπας, ο Fikadu Haftu σε 59:08, ενώ συνολικά 15 δρομείς ολοκλήρωσαν τον αγώνα κάτω από τα 60 λεπτά!

Αυτός που εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά ήταν ο νεαρός Ελβετός Julien Wanders. Το παιδί θαύμα των Ελβετών σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης στην απόσταση αφού ήταν τέταρτος με 59:13 «διαλύοντας» το 59:32 του μεγάλου Μο Farah. Ο 22χρονος Wanders δείχνει ότι θα γράψει ιστορία βελτιώνοντας συνεχώς τα ρεκόρ του. Με την επίδοση του αυτή, εκτός από ταχύτερος Ευρωπαίος, έγινε και ο πιο γρήγορος μη Αφρικανός όλων των εποχών στην απόσταση (με το δεδομένο ότι ο Mo Farah κατάγεται από τη Σομαλία) αφήνοντας πίσω του τον Rayn Hall αλλά και τον Πορτογάλο Antonio Pinto με 59:43. Το 59:13 αντιστοιχεί σε έναν ρυθμό κοντά στο 2:48/χλμ.!

Και στις γυναίκες, όμως τα πράγματα δεν ήταν χειρότερα! Τρεις δρομείς από την Αιθιοπία ανέβηκαν στο βάθρο τερματίζοντας κάτω από το 1:06!

Νικήτρια κυριολεκτικά στο νήμα ήταν η Senbere Teferi σε 1:05:45, με την Netsanet Gudeta να σημειώνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο και την Zeineba Yimer να ακολουθεί σε 1:05:46. Τέταρτη ήταν μία ακόμα συμπατριώτισσά τους, η Degitu Azmeraw σε 1:06:07, ενώ μετά τερμάτισαν τέσσερις Κενυάτισσες, με την τελευταία από αυτές, δηλαδή την όγδοη, να σημειώνει 1:08:19!

Στον αγώνα τερμάτισαν 1668 άνδρες και 755 γυναίκες από αρκετές χώρες ενώ πραγματοποιήθηκε και αγώνας σκυταλοδρομίας. To Eμιράτο Ras Al Khaimah είναι ένα από τα επτά Εμιράτα που συνιστούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει περίπου 350.000 κατοίκους. Μπορεί να μην έχει πετρελαιοπηγές, ωστόσο, έχει αναπτύξει ιδιαίτερα τον τουρισμό, ενώ φιλοξενεί και σημαντικές βιομηχανίες.

Δείτε εδώ  τα αποτελέσματα και τον αγώνα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο