Τσακώθηκαν πάνω στην κούρσα Barega και Kejelcha

Οι δύο Αιθίοπες έκαναν… σκηνή στα 5.000μ. του Diamond League της Λοζάνης

Share

Οι δρομείς έμπαιναν στην τελική ευθεία των 5.000μ. στο Diamond League της Λοζάνης, όταν ο Αιθίοπας Selemon Barega έκανε την κίνησή του να προσπεράσει τον συμπατριώτη του Yomif Kejelcha.

Εκείνος, ενοχλημένος και από το μικρό σπρωξιματάκι αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο συναθλητής του τον πέρασε, δεν έδειξε διατεθειμένος να τον αφήσει και τον τράβηξε από το σορτσάκι, χαρίζοντας μία σκηνή που θα γίνει… viral και σίγουρα δεν τιμά κανέναν από τους δύο, κατά τα άλλα σπουδαίους δρομείς.

Δείτε το βίντεο

Μάλιστα, την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο πρώην συμπατριώτης τους και νυν αθλητής του Μπαχρέιν, Birhanu Balew, τερματίζοντας τελικά πρώτος σε 13:01.09, επίδοση που είναι και η καλύτερη της φετινής χρονιάς στον κόσμο.

Ο Barega που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας του για διακρίσεις στο μέλλον τερμάτισε τελικά δεύτερος σε 13:02.67, ενώ ο Kejelcha που είναι κι αυτός ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια των Αφρικανών στις αποστάσεις έπεσε, τερμάτισε τελευταίος και τελικά ακυρώθηκε. Μάλιστα, είναι πιθανό να έχει κι άλλες κυρώσεις τόσο από την IAAF όσο και από την ομοσπονδία της χώρας του

Το σκηνικό αυτό θύμισε τον περιβόητο καβγά που έστησαν πριν από μερικά χρόνια δύο άλλοι σπουδαίοι Γάλλοι δρομείς, οι Baala και Mekhisi, όμως εκείνοι επέλεξαν να λύσουν τις διαφορές τους με γροθιές λίγο μετά τον αγώνα, αλλά και την… περιπέτεια του αυτοκράτορα των αποστάσεων Hayle Gebreselassie το 1992 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, όταν πέρασε στην τελική ευθεία τον Κενυάτη αντίπαλό του. Αν δεν θυμάστε τι είχε γίνει τότε, δείτε το βίντεο…

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα στη Λοζάνη ξεχώρισε το 1.500άρι των γυναικών όπου σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις με την Αμερικανίδα Shelby Houlihan να τερματίζει σε 3:57.34 και τη Βρετανίδα Laura Muir να ακολουθεί σε 3:58.18 και την Ολλανδέζα Hassan Sifan να είναι τρίτη σε 3:58.39. Δύο ακόμα δρομείς έτρεξαν πολύ γρήγορα, η Gudaf Tsegay από την Αιθιοπία σε 3:59.07 στην 4η θέση, αλλά και η Μαροκινή Arafi καθώς με 3:59.15 σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα έτρεξε και η Caster Semenya, η οποία ήταν 6η σε 4:00.44.

Tέλος, η Κατερίνα Στεφανίδη επικράτησε στο άλμα επί κοντώ  με καλύτερο άλμα στα 4.82μ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο