To πρώτο τεστ έγινε στη Μόντσα!

Οι τρεις δρομείς έτρεξαν έναν ημιμαραθώνιο στην πίστα για να τεστάρουν τον εξοπλισμό και όχι μόνο

Share

Η ΝΙΚΕ φαίνεται πως έχει πάρει πάρα πολύ σοβαρά το σπάσιμο του φράγματος των 2 ωρών στον Μαραθώνιο. Όπως είδαμε η απόπειρα θα γίνει στην πίστα της Μόντσα με τους τρεις “υποψήφιους” δρομείς να δοκιμάζουν σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου την πίστα με έναν ημιμαραθώνιο.

Συγκεκριμένα, οι τρεις δρομείς που έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα Breaking2 κάλυψαν την απόσταση των 21,095χλμ. σε ένα test event, όπου σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, έγινε περισσότερο για να τεσταριστεί ο εξοπλισμός αλλά και ο σχεδιασμός του εγχειρήματος που θα γίνει σε λίγο καιρό. 

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Μπραντ Γίλκινς, άλλωστε, δήλωσε: “Δεν έτρεξαν για να τεσταριστούν οι ίδιοι οι αθλητές. Έτρεξαν για να τεστάρουμε εμάς (την επιστημονική ομάδα).”

Οι δρομείς κάλυψαν την απόσταση σε ρυθμό προπόνησης σύμφωνα με τους ίδιους, με τον Έλιουντ Κιπτσόγκε να τερματίζει σε 59:17, τον Ζερσενάι Ταντέσε να μένει λίγο πίσω σε 59:41 και τον Λελίσα Ντεσίσα ακόμα πιο πίσω σε 1:02:55.

Μάλιστα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Έλιουντ Κιπτσόγκε ισχυρίστηκε πως για αυτόν ήταν μία απλή προπόνηση στο 60%!

Η διαδρομή είχε μήκος 2.402 μ. και καλύπτει τις προϋποθέσεις της IAAF για την αναγνώριση των ρεκόρ, ενώ οι δρομείς έτρεχαν πάνω σε χαραγμένη γραμμή ώστε να μην κάνουν άσκοπα μέτρα. Τις συνθήκες ήρθε να κάνει ακόμα πιο ιδανικές, το αυτοκίνητο που τους οδηγούσε αφού ήταν ηλεκτρικό ενώ μετάφερε οθόνες που τους έδιναν όλα τα δεδομένα για τον ρυθμό, τα περάσματα κ.ά.

Οι τρεις δρομείς είχαν τη βοήθεια λαγών οι οποίοι είχαν σχηματίσει ένα βέλος μπροστά τους. Στο τέλος, ωστόσο, τους άφησαν για να τρέξουν την τελευταία στροφή μόνοι τους, ίσως για να δοκιμάσουν κάτι τέτοιο και στην επίσημη απόπειρα, αφού αν θέλουν οι χρόνοι τους να μετρήσουν επίσημα δεν θα έχουν τη δυνατότητα για τη χρήση “νέων” λαγών που θα μπουν στα μισά της κούρσας.

Οι χρόνοι τους φυσικά είναι ανεπίσημοι, όμως στην περίπτωση του Κιπτσόγκε αλλά και του Ταντέσε δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το ερώτημα είναι: Μπορούν να τρέξουν άλλο τόσο στον ίδιο περίπου ρυθμό;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο