Θρίαμβος για τη Φλάναγκαν, έκπληξη στους άνδρες στη Νέα Υόρκη

Αργές αλλά συναρπαστικές κούρσες στον TCS New York Marathon

Share

Πριν από λίγο τερμάτισαν οι πρώτοι δρομείς στον TCS New York Marathon που ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες Ελλάδος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η Σάλαν Φλάναγκαν πριν τον αγώνα είχε δηλώσει πως η προετοιμασία της είχε πάει περίφημα για τον δέκατο της Μαραθώνιο. Και πράγματι επιβεβαιώθηκε φτάνοντας σε μία σημαντική νίκη μπροστά στους συμπατριώτες της με 2:26:53 εκτοπίζοντας μάλιστα το μεγάλο φαβορί, και πιο γρήγορη μαραθωνοδρόμο των ημερών μας, Μέρι Κεϊτανί.

Η Φλάναγκαν ακολουθούσε κατά πόδας τις πρωτοπόρους και μετά το 32ο χλμ. έκανε την κίνησή της χτίζοντας μία μικρή διαφορά την οποία κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους φτάνοντας σε μία σπουδαία πρωτιά σε 2:26.53. Με τον τρόπο αυτό έγινε η πρώτη Αμερικανίδα νικήτρια της διοργάνωσης μετά από 40 χρόνια (!).

Η Κεϊτανί που απογοήτευσε τερμάτισε δεύτερη σε 2:27:54 και δεν κατάφερε να κάνει καρέ στις νίκες, καθώς είχε κερδίσει τις προηγούμενες τρεις χρονιές, ενώ τρίτη ήταν η Μαμίτου Ντάσκα από την Αιθιοπία σε 2:28:08.

Στους άνδρες, η κούρσα ήταν αργή, αλλά συγκλονιστική μέχρι τέλους με 4 δρομείς να ξεχωρίζουν στα τελευταία χιλιόμετρα και να αποτελούν το πρώτο γκρουπ. Οι Αιθίοπες Λιλέσα Ντεσίσα και Λέμι Μπερχάνου και οι Κενυάτες Τζόφρι Κάμγουορορ και Γουίλσον Κιπσάνγκ έφτασαν μαζί μέχρι και το 40ο χλμ. Κάπου εκεί, ο Kάμγουορορ φάνηκε πιο δυνατός, ανέβασε ρυθμό και τελικά έφτασε στη νίκη σε 2:10:53. Ακολούθησε ο “πολύς” Γουίλσον Κιπσάνγκ σε 2:10:56, απογοητεύοντας παρά τη 2η θέση για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα καθώς είχε εγκαταλείψει πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο. Τρίτος τερμάτισε ο Ντεσίσα σε 2:11:32 και 4ος ο Μπερχάνου σε 2:11:52, ενώ καλή παρουσία είχε κι ο Ελβετός αφρικανικής καταγωγής Αμπραάμ Ταντέσε που ήταν 5ος σε 2:12:01, αλλά κι ο Ολλανδός Μπάτερ που ήταν 6ος σε 2:12:39. 

Στον αγώνα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές όσον αφορά τη θερμοκρασία, ωστόσο κατά διαστήματα υπήρχαν δυνατοί άνεμοι. Η ελληνική παρουσία είναι έντονη με αρκετούς δρομείς από τη χώρα μας. Δείτε τις επιδόσεις τους εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο