Θρίαμβος Μποσέ στα 800 και Κιπρούτο στα 3.000μ. στιπλ

Σπουδαίοι τελικοί την 5η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος – Πέρασε η Μπελιμπασάκη

Share

Η 5η ημέρα των αγώνων είχε πραγματικά σπουδαίους τελικούς σε μερικά από τα ομορφότερα, ομολογουμένως, αγωνίσματα του στίβου.

Στα 800μ. των ανδρών όλα ήταν ανοιχτά απουσία μεγάλου ονόματος, και φυσικά του Ντέιβιντ Ρουντίσα λόγω τραυματισμού. Αυτό εκμεταλλέυτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Γάλλος Πιερ – Αμπρόιζ Μποσέ κι έτσι μπήκε μπροστά την κατάλληλη στιγμή για να φτάσει στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με 1:44.67, επίδοση που είναι και η καλύτερη του για φέτος.

Φυσικά, ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι ο Πολωνός Άνταμ Γκζγκοτ είχε μείνει πολύ πίσω και παρά τη φιλότιμη αλλαγή του δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση (όχι βέβαια κι άσχημη…) με 1:44.95. Τρίτος ήταν ο Κενυάτης Μπετ, “σώζωντας” την παρτίδα για τους Αφρικανούς, ενώ ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ εφήβων, Νάιτζελ Άμος από την Μποτσουάνα έκανε “παιδικά λάθη” στην κούρσα κι έμεινε  στην 5η θέση. Εντυπωσιακός, όμως, ήταν και 21χρονος Βρετανός Κάιλ Λάνγκφορντ που σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 1:45.21 και τερμάτισε 4ος.

Στον τελικό των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια τώρα, ο Αμερικανός Έβαν Τζάγκερ προσπάθησε περίπου 1000μ. πριν το τέλος να επιβάλλει τον ρυθμό του και να καθαρίσει την κούρσα όμως ο Κενυάτης Κιπρούτο αλλά και ο Μαροκινός Ελμπακαλί δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από πίσω του. Έτσι, στα τελευταία 200μ. τον πέρασαν και τον άφησαν τρίτο με τον Κονσέσλους Κιπρούτο να παίρνει το χρυσό με 8:14.12 και τον Μαροκινό το ασημένιο με 8:14.49, ενώ ο Τζάγκερ πήρε τελικά το χάλκινο μετάλλιο με 8:15.53. Ο πολύπειρος Γαλλοαλγερινός Μαεντίν Μεκισί έμεινε αυτή τη φορά εκτός βάθρου στην 4η θέση.

Τελικό, όμως είχαμε και στα 400μ. των ανδρών. Εκεί μάλιστα πολλοί περίμεναν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Γουέντ Βαν Νίεκερκ, ωστόσο, όπως τουλάχιστον φάνηκε, ήθελε απλά να “καθαρίσει” την κούρσα καθώς επιθυμεί να κερδίσει και τα 200μ. και τα κατάφερε. Με… προκλητική άνεση έφτασε στη νίκη σε 43.98 και έδειξε πραγματικά ανίκητος.

Από ελληνικής πλευράς η Μαρία Μπελιμπασάκη για μία ακόμα φορά σε μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό των 200μ. σημειώνοντας μάλιστα 23.16 κατακτώντας την 3η θέση στην 1η προκριματική σειρά, ενώ συνολικά ήταν 14η ανάμεσα στις 24 που προκρίθηκαν. Έτσι, την ερχόμενη Πέμπτη θα διεκδικήσει μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Η 6η ημέρα των αγώνων (Τετάρτη) περιλαμβάνει προκριματικά στα 3.000μ. στιπλ των γυναικών, και στα 5.000μ., μεγάλους τελικούς στα 400μ. γυναικών και 400μ. με εμπόδια ανδρών αλλά και τα ημιτελικά των 200μ. με τον Λυκούργο Τσάκωνα.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο