Θα προσπαθήσει και πάλι ο Kipchoge στο Βερολίνο

Ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος των ημερών μας θα αγωνιστεί στον BMW Berlin Marathon

Share

Είναι ο άνθρωπος που έχει τρέξει τα 42.195μ. λίγα δευτερόλεπτα πάνω από τις 2 ώρες. Είναι αυτός που κερδίζει σταθερά στους μεγαλύτερους Μαραθωνίους σε Βερολίνο και Λονδίνο, ενώ αναδείχθηκε εύκολα και χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Eliud Kipchoge είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος τις ημέρες που διανύουμε και θέλει διακαώς το παγκόσμιο ρεκόρ. Το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ που κρατά ο συμπατριώτης του Dennis Kimetto με 2:02:57.

Για αυτό, λοιπόν, ο 35χρονος πλέον Κενυάτης αποφάσισε να δοκιμάσει και πάλι να το κατακτήσει – πού αλλού – στην αγαπημένη του επίσημη διαδρομή στο Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος θα αγωνιστεί και πάλι στον BMW Berlin Marathon στις 16 Σεπτεμβρίου και θεωρείται πλέον αυτονόητο ότι θα στοχεύσει στο παγκόσμιο ρεκόρ. 

Ισχυρός αντίπαλος αναμένεται να είναι ο Zersenay Tadese, ο δρομέας που έχει στην κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, όμως στα 42.195μ. δεν έχει τρέξει αντίστοιχες επιδόσεις.

Το παρών θα δώσει ένας ακόμα κορυφαίος δρομέας και συμπατριώτης του, ο Wilson Kipsang, ο άνθρωπος που είχε για λίγους μήνες στην κατοχή του το ρεκόρ, αν και τα τελευταία χρόνια δεν συνηθίζει να τρέχει τόσο γρήγορα. Και αυτός, ωστόσο, όπως και ο Kimetto σημείωσαν τα παγκόσμια ρεκόρ τους στην ίδια πόλη και διαδρομή. Τυχαίο;

Να θυμίσουμε πως το έπαθλο για την πρώτη θέση είναι 250.000 δολάρια ενώ αν σημειωθεί κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ τα χρήματα αυτά θα αυξηθούν σημαντικά.

Ο BMW Berlin Marathon θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου με περισσότερες από 40.000 συμμετοχές και αναμένεται να είναι το μεγάλο δρομικό γεγονός του Σεπτεμβρίου, όπως και κάθε χρόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο