Suguru Osako ή αλλιώς “άλλος για το εκατομμύριο”;

Νέο εθνικό ρεκόρ από τον Ιάπωνα που κέρδισε ένα αμύθητο ποσό

Share

Η ομοσπονδία της Ιαπωνίας ήταν αποφασισμένη! Θέλουν πολύ ένα μεγάλο εθνικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο κι έδιναν πολλά χρήματα σε όποιον το πετύχει. Βλέπετε, είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο που πλησιάζουν και οι Ιάπωνες θα έδιναν πολλά για ένα μετάλλιο στο αγαπημένο τους αγώνισμα.

Εδώ και λίγες ώρες, λοιπόν, ο νέος κάτοχος του ρεκόρ της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου στον Μαραθώνιο είναι ο Suguru Osako!

O 27χρονος Osako ήταν τρίτος στον Μαραθώνιο του Σικάγο με 2:05:50 (δείτε εδώ αναλυτικά) κι έτσι έγινε πλουσιότερος κατά 1.000.000 γιέν, περίπου 880.000 δολάρια (!) το πριμ που είχε τάξει η ομοσπονδία σε όποιον το πετύχει. Πριν από oκτώ περίπου μήνες, ένας άλλος συμπατριώτης του, ο Yuta Shitara, ήταν αυτός που είχε κερδίσει το παχυλό αυτό ποσό όταν είχε τρέξει την απόσταση σε 2:06:16 στο Τόκιο.

Μάλιστα, ο Osako, ο οποίος ανήκει στο τιμ του Oregon project είναι πλέον και ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος του προγράμματος αφού πέρασε τον Gallen Rupp!

Δείτε τους Έλληνες στο Σικάγο

O Ιάπωνας… εκατομμυριούχος μαραθωνοδρόμος, από το 2010 κι έπειτα έχει επιδείξει σπουδαία βελτίωση ξεκινώντας τα 10.000μ. από το 29:40.14 φτάνοντας στο 27:51.94 το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου ήταν 17ος στο αγώνισμα.

Πλέον, έχει επικεντρωθεί στον Μαραθώνιο, όπου φαίνεται να έχει ακόμα αρκετά περιθώρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο