Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο

Ο Abraham Kiptum σημείωσε μία ασύλληπτη επίδοση στον Medio Maratón de Valencia Trinidad Alfonso

Share

Ένα νέο σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε στον Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια, Medio Maratón de Valencia Trinidad Alfonso! Ο Kενυάτης Abraham Kiptum τερμάτισε την απόσταση σε 58:18 σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση κατά πέντε δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το προηγούμενο που ανήκε στον Zersenay Tadese.

Με τον τρόπο αυτό η πόλη της Βαλένθια πήρε και αυτό το ρεκόρ, καθώς πριν από έναν χρόνο η Joyciline Jepkoskei είχε πετύχει και αυτή παγκόσμιο ρεκόρ στην ίδια απόσταση στις γυναίκες!

Ο νικητής μαζί με το γκρουπ των πρωτοπόρων πέρασαν τα 5χλμ. σε 13:56 με το ρυθμό να πέφτει λιγο στη συνέχεια και να περνούν τα 10χλμ. σε 28:02. Κάπου εκεί ο Kiptum μπήκε με αποφασιστικότητα μπροστά και ανέβασε το ρυθμό για τα επόμενο χιλιόμετρα κοντά στο 2:44/χλμ.

Έτσι πέρασε τα 20χλμ. σε 55:21 (και αυτό ρεκόρ), διένυσε δηλαδή το δεύτερο 10άρι σε 27:16! Δεύτερος και αυτός με σπουδαία επίδοση, ήταν ο Αιθίοπας Jemal Yimer με 58:31, επίδοση που τον ανέβασε στην τρίτη θέσω όλων των εποχών.

Η πόλη της Βαλένθια σε έναν περίπου μήνα διοργανώνει και τον Μαραθώνιο της που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες δρομείς και – πλέον -και πολλούς Έλληνες.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο