Παγκόσμιο ρεκόρ Μ70 από τον μαραθωνοδρόμο “φαινόμενο” Gene Dykes

Δείτε τα κατορθώματα του 70χρονου Αμερικάνου

Share

Ένα απίθανο παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε ο 70χρονος Gene Dykes στην κατηγορία Μ70 στον Μαραθώνιο με 2:54:23! Ο μαραθωνοδρόμος φαινόμενο σημείωσε την επίδοση αυτή στον Μαραθώνιο Ameris Bank Jacksonville στην ομώνυμη περιοχή των ΗΠΑ τρέχοντας σχετικά σταθερά σε όλο τον αγώνα (δείτε εδώ τα περάσματά του).

Με αυτόν τον τρόπο ο Dykes πήρε το ρεκόρ από τον αξέχαστο Καναδό Ed Whitlock στις 15 Δεκεμβρίου, αν και ακόμα η επίδοση δεν έχει επισημοποιηθεί. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ο 70χρονος Αμερικάνος πριν από δύο περίπου μήνες, στις 21 Οκτωβρίου συγκεκριμένα, έτρεξε στον Scotiabank Toronto Waterfront Marathon σε 2:55:17, χάνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ήταν στην ίδια διοργάνωση που ο Ed Whitlock είχε σημειώσει το ρεκόρ το 2004, καθώς ζούσε στον Καναδά και συμμετείχε σχεδόν κάθε χρόνο στον συγκεκριμένο Μαραθώνιο. Βέβαια, ο “απίθανος Ed” ηταν 73 ετών όταν το σημείωσε!

Δείτε εδώ ποιος ήταν ο Ed Whitlock

Ο Dykes, όμως, φαίνεται να έχει άλλες… υπερδυνάμεις. Στις αρχές Δεκεμβρίου συμμετείχε σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 50χλμ. στη Φλόριντα, αυτή τη φορά, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου έτρεξε και στον Μαραθώνιο της Καλιφόρνια, California International Marathon τερματίζοντας σε 3:23:58.

Ο Dykes ανακάλυψε σχετικά αργά το μεγάλο, όπως φαίνεται, ταλέντο του για τις μεγάλες αποστάσεις. Ζει μόνιμα στη Φιλαδέλφια των ΗΠΑ και είναι συνταξιούχος βιοχημικός. Αγωνίζεται συχνά σε Μαραθώνιους αλλά και αγώνες υπεραπόστασης, μερικές φορές παρέα και με την κόρη του. Η κρυφή του υπερδύναμη, όπως χαριτολογεί ο ίδιος, είναι η απίθανη ικανότητα του να επανέρχεται μετά από έναν αγώνα. Και κρίνοντας από τις αγωνιστικές συμμετοχές του και τις επιδόσεις του το τελευταίο διάστημα δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε…

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο