Παγκόσμιο ο Tefera στα 1.500μ., εντυπωσιακή η Muir

Δείτε τι έγινε στους αγώνες κλειστού στίβου Muller Indoor Grand Prix

Share

Εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε ο Αιθίοπας Samuel Tefera στους αγώνες κλειστού στίβου Muller Indoor Grand Prix στον Μπέρμιγχαμ στο αγώνισμα των 1.500μ.

Ο Tefera τερμάτισε σε 3:31.04 πετυχαίονοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού κι άφησε τον συμπατριώτη του Yomif Kejelcha δεύτερο σε 3:31.54, μία επίσης μεγάλη επίδοση. Το γεγονός που κάνει το αποτέλεσμα αυτό ακόμα πιο … ιδαίτερο είναι ότι η κούρσα είχε κατά κάποιο τρόπο “στηθεί” για τον Kejelcha, καθώς πριν από λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη είχε χάσει μόλις για 1 εκατοστό του δευτερολέπτου το παγκόσμιο ρεκόρ στο μίλι.

Ωστόσο, ο Tefera ήταν πιο δυνατός κι έφτασε στη νίκη που συνδυάστηκε με ένα μεγάλο ρεκόρ. Ακολούθησε πιστά τον Kejelcha σε όλη την κούρσα, με τους λαγούς να προπορεύονται και να εκτελούν ιδανικά περάσματα (400μ. 55.69, 800μ. 1:52.70, 1200μ. 2:49.28), και στα τελευταία 150μ. πέρασε τον συμπατριώτη του – οι λαγοί είχαν βγει εκτός αρκετά νωρίτερα – για να σπάσει για 14 εκατοστά το ρεκόρ που κρατούσε ο σπουδαίος Hicham El Guerrouj από το 1997.

Δείτε τη φοβερή μονομαχία των δύο δρομέων και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Μεγάλη επίδοση σημειώσε όμως και η Βρετανίδα Laura Muir στο μίλι των γυναικών που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα. Η Muir τερμάτισε σε 4:18.75 που εκτός από καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο είναι και εθνικό ρεκόρ για τους Βρετανούς. Μάλιστα, το πέρασμά της στα 1.500μ. αποτελεί και αυτό εθνικό ρεκόρ, 4:01.83, με την προηγούμενη καλύτερη επίδοση να είναι και πάλι δική της.

Στους ίδιους αγώνες η Νικόλ Κυριακοπούλου έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση περνώντας τα 4.81μ. στο άλμα επί κοντώ, επίδοση που την έφερε στην τρίτη θέση και αποτελεί και ισοφάριση του προσωπικού της ρεκόρ, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν τέταρτη με 4.71μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο