Όταν τα αστέρια τρέχουν!

Διασημότητες που έχουν κολλήσει το μικρόβιο του τρεξίματος!

Share

Διάσημοι ηθοποιοί του Χόλλιγουντ όπως ο Έντουαρντ Νόρτον (3:34), ο Τομ Κρουζ με την πρώην σύντροφο του και επίσης ηθοποιό Κέιτι Χόλμς και ο Γουίλιαμ Μπόλντουϊν άντεξαν τα 42.195 μέτρα στη Νέα Υόρκη επιδεικνύοντας ίσως μεγαλύτερη υπομονή κι από αυτή που δείχνουν στα πολύωρα γυρίσματα των ταινιών τους. Σε αυτούς θα προσθέσουμε την πασίγνωστη παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρει που έχει τερματίσει και αυτή έναν μαραθώνιο σε 4:29:20 αλλά και την πολύ γοητευτική ηθοποιό – νοικοκυρά σε απόγνωση – Τέρι Χάτσερ που προτιμά το τρίαθλο, έχοντας αγωνιστεί στον παραδοσιακό αγώνα τριάθλου του Μαλιμπού. Ο πετυχημένος κωμικός Γουίλ Φάρελ μπορεί να προσφέρει γέλιο στους νεότερους φίλους του σινεμά έχει κοπιάσει όμως κι αυτός στους δρόμους της Βοστώνης αφού όχι μόνο έχει αγωνιστεί στον μαραθώνιο της πόλης αλλά έχει σπάσει και το φράγμα των τεσσάρων ωρών! Και η τηλεοπτική αδερφή όμως του Dexter, στην πολύ επιτυχημένη αμερικάνικη σειρά, η πανέμορφη Jennifer Carpenter, όχι μονο τρέχει συστηματικά αλλά έχει κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ατομικό ρεκόρ από τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης με 3:34.


Η Τζένιφερ Κάρπεντερ

Από το μικρόφωνο στα χρονόμετρα
Δεν είναι λίγοι όμως και οι τραγουδιστές μαραθωνοδρόμοι. Ο ράπερ Παφ Ντίντι όσο κι αν δε του φαίνεται έχει τρέξει σε 4:14:54 στη Νέα Υόρκη όπως και ο Μπιόρν Ούλβαους των θρυλικών ΑΒΒΑ που στη Στοκχόλμη έτρεξε σε 3:32:54! Ακόμα, ο τραγουδιστής του νεανικού συγκροτήματος Οffspring, Ντέξτερ Χόλλαντ έτρεξε στο Λος Άντζελες στις αρχές του 2000 σε 5:07 ενώ για τον πρώτο της μαραθώνιο ετοιμάζεται και η Φέργκι, η τραγουδίστρια των Black Eyed Peas κάτι που ήδη έχει κάνει η Καναδή τραγουδοποιός της ροκ, Αλανίς Μορισέτ στη Νέα Υόρκη σε 4:28.45.


O Toμ Κρουζ “έτρεχε” την πρώην αγαπημένη του

Διάσημοι αθλητές
Από τη λίστα των διασημοτήτων δε θα μπορούσαν να λείπουν και πετυχημένοι αθλητέςάλλων αθλημάτων που κάποια στιγμή δοκίμασαν την τύχη τους και στον μαραθώνιο απλά και μόνο για να γευτούν τη χαρά του τερματισμού. Μιας και οι ποδηλάτες να είναι αυτοί που κατέχουν τα πρωτεία σε αυτή την κατηγορία θα ξεκινήσουμε με το… αμφιλεγόμενο Λάνς Άμστρονγκ, 7 φορές νικητή του γύρω Γαλλίας. Ο Άμστρονγκ μάλιστα είχε κολλήσει το μικρόβιο του μαραθωνίου αφού είχε τρέξει ήδη 3 φορές με καλύτερη επίδοση το 2:59.36 που σημείωσε από το μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Μετά τον τερματισμό του μάλιστα δήλωσε πως η προσπάθεια του στους δρόμους της αμερικάνικης μεγαλούπολης ήταν πολύ δυσκολότερη από αυτή στους δρόμους της επαρχίας της Γαλλίας με το ποδήλατο του.

Φυσικά ο Λανς δεν είναι ο μόνος. Ο Γερμανός Ρολφ Άλνταγκ ένας ακόμη αρκετά πετυχημένος ποδηλάτης κρατά το άτυπο ρεκόρ των ποδηλατών με 2:42.14 από το μαραθώνιο του Αμβούργου το 2000. Άλλοι διακεκριμένοι αθλητές που τερμάτισαν τα 42 χιλιόμετρα είναι ο Βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντάνι Γουάλας αλλά και οι οδηγοί των μονοθεσίων της Formula 1 Γιάρνο Τρούλι (4:02.21) και Χάκι Κοβαλάινεν (3:36.56) στη Νέα Υόρκη το 2000 και το 2007 αντίστοιχα. Πρόσφατα, ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής έτρεξε την απόσταση και μάλιστα την επετειακή χρονιά του μαραθωνίου στην Αθήνα, ο Ιβάν Ελγκέρα με μεγάλη θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης όπως και ο σούπερσταρ του ΝΒΑ της δεκαετίας του 80 και του 90, Κλάιντ Ντρέξλερ που την ίδια χρονιά τερμάτισε περιχαρής στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην κωπηλασία τώρα η χώρα μας μάλλον κρατά το ρεκόρ με το Δημήτρη Θεοδωρακάκο να μεταπηδά πριν από λίγα χρόνια από τακουπιά στους δρόμους. Όλοι πλέον ξέρουμεπως ο Έλληνας πρωταθλητής πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως δρομέας είχε πολλές διακρίσεις στο αγώνισμα της κωπηλασίας. Δεν είναι όμως ο μόνος. Ο Τζέιμς Κράκνελ μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας έχειαγωνιστεί και αυτός σε αρκετούς μαραθωνίους με καλύτερο αυτόν στο Λονδίνομε 2:59 ενώ δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον μεγαλύτερο κωπηλάτη όλων των εποχών, τον 5 φορές χρυσό ολυμπιονίκη Στίβ Ρεντγκρέιβ από τη Μεγάλη Βρετανία αφού και αυτός ολοκλήρωσε τον«άθλο» του μαραθωνίου.


Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ιβάν Ελγκιέρα σε μία “μαραθώνια” συμμετοχή

Στο τρέξιμο …και οι πολιτικοί
Έναν άλλο εαυτό έχουν δείξει όμως και αρκετοί πολιτικοί που έβγαλαν για λίγο τα σκου-ρόχρωμα τους κοστούμια και έτρεξαν έναν ή περισσότερους μαραθωνίους. Αλήθεια γνωρίζατε ότι ο Τζορτζ Μπους έχει ατομικό ρεκόρ3:44:52 στο Χιούστον; Φυσικά και αυτός δεν είναι ο μόνος. Ο ελληνικής καταγωγής Μάικλ Δουκάκης πρώηνκυβερνήτης της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη (3:31.00), ο Αλ Γκορ (4:58.25), ο επίσης Βρετανός αρχηγός των συντηρητικών Μάθιου Πάρις, ο Εντουάρντο Μαρούρι, αρχηγός τηςαντιπολίτευσης στο Εκουαδόρ, είναι μόνο μερικοί από αυτούς.
Πρωταθλητής της κατηγορίας χωρίς αμφιβολία, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ΜίκουλαςΝτζουρίντα που θα μπορούσε να ήταν και στην εθνική ομάδα της πατρίδας του με το 2:54.47 που έχει.

Άνθρωποι των γραμμάτων, της τεχνολογίας και όχι μόνο
Οι λάτρεις της πληροφορικής σίγουρα θα γνωρίζουν τον Άλαν Τoύρινγκ. Ο Τούρινγκ έζησε στα μέσα του 20ου αιώνα και προετοίμασε ουσιαστικά το σύστημα των αλγόριθμων που αργότερα χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ακόμα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Για το λόγο αυτό άλλωστε το άγαλμα του βρετανού μαθηματικού και κρυπτολόγου κοσμεί την πλατεία Σάκβιλ στο Λονδίνο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν όμως, είναι πως ο Τούρινγκ χρησιμοποιούσε το τρέξιμο για να χαλαρώνει ενώ το 1947 πέτυχε και ένα εξαιρετικό ρεκόρ με 2:46:03 στον μαραθώνιο του Λέστερ.
Σαράντα περίπου χρόνια αργότερα ο διάσημος γερμανός συγγραφέας Γκάνθερ Βάλφερ θα τερμάτιζε στο μαραθώνιο της Φρανκφούρτης σε 2:50:34 όπως και ο Χαρούκι Μουρακάμι ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς των ημερών μας, που έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης με καλύτερο χρόνο το 3:31.26 ενώ έχει γράψει και δύο βιβλία όπου εξυμνεί τα οφέλη, ψυχικά και σωματικά, της αγαπημένης του δραστηριότητας. Τέλος, 10 συνεχόμενες συμμετοχές, όλες στον μαραθώνιο του Λονδίνου μετρά και ο ιδιόρρυθμος Βρετανός μάγειρας Γκόρντον Ράμσεϊ που έχει βρει τον καλύτερο τρόπο να καίει τις θερμίδες που λαμβάνει…


Ο ‘Αλαν Τούρινγκ συμμετείχε συστηματικά σε αγώνες

Μοντέλα στο τρέξιμο
Τις βοηθά να μην παίρνουν κιλά, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να διατηρούνται όμορφες. Το τρέξιμο φαίνεται ότι κάνει καλό και σε πολλά διάσημα μοντέλα που μετά τις πασαρέλες κάνουν ένα πέρασμα και από τον δρόμο αλλάζοντας τα ψηλοτάκουνα με τα δρομικά τους παπούτσια.
Από τα πιο διάσημα top montels που έχουν και αγωνιστική δράση είναι η Γερμανίδα Χάιντι Κλουμ που μάλιστα έχει διοργανώσει και αγώνα δρόμου με φιλανθρωπικό σκοπό, η πασίγνωστη Ελ Μακ Φέρσον αλλά και η πιο παλιά Κρίστι Τέρλινγκτον η οποία συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες εκπροσωπώντας μία φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει!

H Kρίστι Τέρλινγκτον και η Χάιντι Κλουμ

Το ηθικό δίδαγμα
Σίγουρα έχουμε ξεχάσει αρκετούς ενώ είναι και πολλοί που έχουν εντάξει το τρέξιμο στην καθημερινότητα τους και απλά δεν έχουν Χάιντι Κλούμ λάβει μέρος σε κάποιον αγώνα ενώ πολλοί είναι αυτοί, ακόμα και στη χώρα μας που το έχουν κάνει στα πλαίσια κάποιας φιλανθρωπικής δράσης. Το άρθρο αυτό άλλωστε δεν αποσκοπεί στην περαιτέρω διαφήμιση των προσωπικοτήτων που αναφέρθηκαν αλλά στο να αναδείξει τη σημασία που έχει η άθληση γενικότερα, και το τρέξιμο ειδικότερα, στη ζωή κάθε ανθρώπου. Και εδώ ακριβώς εντοπίζεται η μοναδικότητά του! Καταφέρνει να φέρει τελείως διαφορετικούς ανθρώπους στον ίδιο χώρο κυνηγώντας τον ίδιο στόχο. Άλλωστε η προσπάθεια κατά την προετοιμασία, η δύναμη ψυχής, η αυτοσυγκράτηση και η ωριμότητα στον αγώνα, αλλά και η ικανότητα για υπέρβαση που χρειάζεται για να τερματίσει κανείς έναν μαραθώνιο, σίγουρα βοήθησε και αυτούς να βελτιωθούν ως άνθρωποι, να πετύχουν στην καριέρα τους και να φτάσουν ψηλά στον χώρο τους. Γιατί όχι και εσάς;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο