O Ράιαν Χολ επιστρέφει στον Μαραθώνιο, όχι μία αλλά επτά φορές

Ο πιο γρήγορος λευκός όλων των εποχών θα τρέξει 7 μαραθωνίους σε 7 ημέρες για καλό σκοπό

Share

Mπορεί ο Ράιαν Χολ πριν από έναν περίπου χρόνο να ανακοίνωσε την απόφαση του να εγκαταλείψει τον μαραθώνιο και το τρέξιμο σε επαγγελματικό επίπεδο, ωστόσο, αποφάσισε να επιστρέψει σε αυτό που αγαπά περισσότερο, έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, αλλά για καλό σκοπό.

Ο κάτοχος του εθνικού ρεκόρ των ΗΠΑ στον Μαραθώνιο και ταχύτερος λευκός όλων των εποχών θα λάβει μέρος σε έναν αρκετά διαφορετικό αγώνα την ερχόμενη Κυριακή. Τι περιλαμβάνει ο αγώνας;  7 μαραθωνίους σε 7 ηπείρους σε 7 ημέρες!

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Αμερικανός θα αγωνιστεί στο World Marathon Challenge 2017, μία πρωτότυπη διοργάνωση που περιλαμβάνει 7 αγώνες μαραθωνίου μέσα σε μία εβδομάδα και στις 7 ηπείρους. Κατά σειρά, λοιπόν, οι δρομείς και μαζί τους ο Χολ θα αγωνιστούν σε αγώνα μαραθωνίου στην Ανταρκτική, στη Χιλή (Ν. Αμερική), στο Μαϊάμι (Β. Αμερική), στη Μαδρίτη (Ευρώπη), στο Μαρακές (Αφρική) και στο Ντουμπάι (Ασία), ενώ ολοκληρώνεται στο Σίδνεϋ (Αυστραλία). Στο ενδιάμεσο διάστημα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ξεκουράζονται στα αεροδρόμια και στη διάρκεια των πτήσεων.

Μάλιστα, στον τελευταίο αγώνα στην Αυστραλία ο Χολ υποσχέθηκε να φορέσει την εμφάνιση που φορούσε στο ντεμπούτο του στην απόσταση, το 2007 στο Λονδίνο, όταν είχε σημειώσει 2:08:24 και είχε γίνει ο καλύτερος πρωτάρης Αμερικανός.

Για τον αγώνα αυτόν βέβαια, δεν έχει κάνει την προετοιμασία που συνήθιζε, απλά άρχισε και πάλι να κάνει κάποια προγράμματα μαζί με τη σύζυγό του, Σάρα Χολ, η οποία είναι και αυτή επαγγελματίας δρομέας, κι ανέβασε σταδιακά τον όγκο, χωρίς όμως να υπερβάλλει αφού δεν ήθελε να φτάσει το σώμα του στα άκρα. Προς το τέλος, μάλιστα, ανεφερε πως έτρεχε κοντά στα 50χλμ. την εβδομάδα ενώ το Long run του δεν ξεπερνούσε τα 13χλμ.

Ο Χολ λαμβάνει μέρος στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα για να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ίδρυμα που στηρίζει άστεγους, ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα, εθισμούς κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο