Ο “άθλος” της Σάρα Βον

31 ετών με τρία παιδιά και full time εργασία πάει παγκόσμιο

Share

Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το προφίλ των δρομέων είναι λίγο πολύ παρόμοιο. “Επαγγελματίες” (στην πραγματικότητα πολύ λίγοι έχουν αυτόν τον τίτλο) δρομείς από 20 -30 ετών, ίσως και λίγο μεγαλύτεροι, που προπονούνται σκληρά.

Σε αυτο το Παγκόσμιο που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον ερχόμενο Αύγουστο θα υπάρχει όμως και μία μητέρα τριών παιδιών που μάλιστα εργάζεται και σαν κτηματομεσίτρια. Ο λόγος για τη Σάρα Βον από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ η οποία την περασμένη εβδομάδα ήταν τρίτη στα 1.500μ. στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας της, το οποίο αποτελεί και αγώνες επιλογής για το Παγκόσμιο.

Η Βον τερμάτισε πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Τζέσικα Σίμπσον και την Κέιτ Γκρέις σε χρόνο 4:07.85, ενώ το ρεκόρ της είναι 4:06.64.

Το παράδοξο με τη Βον  – καθώς δεν είναι η μοναδική εργαζόμενη μητέρα που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο – είναι ότι πριν από 11 μήνες γέννησε το τρίτο της παιδί, ενώ αυτή είναι και η μεγαλύτερη της διάκριση έως τώρα, καθώς η συμμετοχή της σε ένα παγκόσμιο ανοιχτού στίβου ήταν το μεγάλο της όνειρο (είχε λάβει μέρος και στο παγκόσμιο κλειστού το 2012).

Μάλιστα, η 31χρονη Αμερικανίδα η οποία ξέσπασε σε κλάμματα μετά τον τερματισμό, είπε στα παιδιά της ενώ έδινε συνέντευξη: “Θα σας πάρω μαζί μου στο Λονδίνο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο