Μεγάλες κούρσες την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Κλειστού

Δείτε τι έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη

Share

Η τελευταία ημέρα ήταν ιδιαίτερα πλούσια για τη χώρα μας αφού συνολικά οι αθλητές μας κατάκτησαν τρία μετάλλια. Στους αγώνες στη Γλασκώβη, χρυσός ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος με 8.38μ., επίδοση που αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο!

Στα άλμα τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου ήταν δεύτερη με καλύτερο άλμα στα 14.60μ. και ήταν ασημένια, ενώ στο άλμα επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν τρίτη με 4.65μ. κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα, το επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν τέταρτη.

Εντυπωσιακός, όμως, ήταν και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στα 60μ. με εμπόδια με 6.60μ. Αυτό ήταν και το πρώτο χρυσό για την Κύπρο στην ιστορία του θεσμού. Στην ίδια κούρσα ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν πέμπτος με 6.65.

Στα 800μ. των ανδρών η κούρσα είχε συνεχείς ανατροπές, όμως από τη στιγμή που ο Ισπανός Alvaro de Arriba μπήκε μπροστά, κάπου στα 550μ., δεν άφησε την πρώτη θέση και τελικά στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με 1:46.83. Δεύτερος ήταν ο Βρετανός Jamie Webb με 1:47.13, ενώ τρίτος ήταν ο Ιρλανδός Mark English με 1:47.39, ο οποίος μπήκε από… σπόντα στον τελικό, καθώς στον ημιτελικό έχασε πολύτιμα μέτρα μετά από πτώση του αντιπάλου του και δεν πήρε την πρόκριση, όμωςχαριστικά οι διοργανωτές του έδωσαν μία θέση.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα στις γυναίκες η Βρετανίδα Shelayna Oscar Clarke επικράτησε μάλλον άνετα σε μία κούρσα χωρίς πολλές αλλαγές. Η Βρετανίδα τερμάτισε σε 2:02.58 Και πήρε το χρυσό με την Γαλλίδα Renella Lamote να είναι στη δεύτερη θέση με 2:03.00, ενώ τρίτη ήταν η Ουκρανίδα Olha Lyakhova με 2:03.24.

Στα 1.500μ. όλοι περίμεναν τον Jacob Ingebrigtsen να κάνει το νταμπλ, μετά τη νίκη του στα 3.000μ., όμως ο Marcin Lewandoswski ήταν σίγουρο πως δεν θα έχανε εύκολα. Και τελικά δεν έχασε. Με ένα πολύ δυνατό τελευταίο διακοσάρι πέρασε τον 19χρονο Νορβηγο κι έφτασε στη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση με 3:42.85. Ο Jacob έμεινε δεύτερος σε 3:43.23 και δεν κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο νταμπλ έχει όμως όλο τον χρόνο μπροστά του για κάτι τέτοιο. Τρίτος ήταν ο Ισπανός Jesus Gomez σε 3:44.49.

Στις γυναίκες, η Laura Muir έδειξε για δεύτερη φορά στο τριήμερο ότι δεν έχει αντίπαλο στη Γηραιά Ήπειρο. Μπαίνοντας από την αρχή μποροστά ανέβασε τον ρυθμό όταν ήθελε και διέλυσε τις αντιπάλους της. Έφτασε στη νίκη σε 4:05.92 διανύοντας τα τελευταία 400μ. σε 57 δευτερόλεπτα. Η Sofia Ennaoui από την Πολωνία ήταν δεύτερη σε όλη την κούρσα και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι τέλους (την πέρασε για λίγα μέτρα η Ιρλανδή Mageean, αλλά γρήγορα την ξαναπέρασε) και να πάρει το ασημένιο μετάλλιο με 4:09.30. Η Ciara Mageean ήταν τελικά τρίτη σε 4:09.43. 

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο