Μαραθώνιος Λονδίνου, όπως λέμε Μαραθώνιος των ρεκόρ Γκίνες

Δεν ξεχώρισε μόνο ο Eliud Kipchoge στο Λονδίνο..,

Share

Μπορεί ο Eliud Kipchoge να ήταν αυτός που τράβηξε όλα τα βλέμματα στον Virgin Money London Marathon με τις απίθανες επιδόσεις του, όμως στο Λονδίνο έγιναν πολλά που αξίζει κανείς να προσέξει. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε ούτε στις σπουδαίες επιδόσεις των δρομέων που ακολούθησαν στη 2η και 3η θέση ή στη μεγαλειώδη εμφάνιση της Brigid Kosgei που μέσα σε μία αγωνιστική χρονιά κέρδισε τον δεύτερο της Μajor Marathon κι ας είναι μόλις 25 ετών.

Δείτε εδώ περισσότερα για τις νίκες Kipchoge και Kosgei αλλά και τις επιδόσεις των Ελλήνων

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου παραδοσιακά αποτελεί μία μεγάλη γιορτή τόσο για όσους αγωνίζονται όσο και για αυτούς που παρακολουθούν, οι οποίοι κατακλύζουν τους δρόμους. 

Ξεχωριστοί όμως είναι και οι δρομείς που επιλέγουν να τρέχουν μασκαρεμένοι είτε για να συγκεντρώσουν χρήματα για κάποιο σκοπό, είτε για να πετύχουν κάποιο ρεκόρ Γκίνες, είτε για… πλάκα!

Έτσι, φέτος σημειώθηκαν 38 ρεκόρ Γκίνες, δηλαδή οι καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ για κάποιον που φορά μία συγκεκριμένη στολή. Αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό ήταν το ρεκόρ του Big Ben με τον Βρετανό δρομέα να τρέχει και τα 42.195μ. ντυμένος ως το διάσημο ρολόι του Λονδίνου. Μάλιστα, το κοστούμι ήταν τόσο ψηλό που κόλλησε στην αψίδα του τερματισμού!

Μερικά μόνο από τα 38 ρεκόρ που σημειώθηκαν ήταν του Oliver Williams που έτρεξε σε 2:36:52 ντυμένος κορδέλα ευαισθητοποίησης, το 2:41:45 του Oliver Jones ντυμένος ως πρόσκοπος, το 2:43:54 του Mathew Berry ντυμένος ως ζόμπι, το 2:49:17 του Lee Goodwin ντυμένος ως νύφη, τo 3:22:51 του ελληνικής καταγωγής Άγγελου Μιχαηλίδη ντυμένος ως τρελός επιστήμονας, αλλά και το 3:35:19 του Charlie Field που είναι η ταχύτερη επίδοση για κάποιον που τρέχει ντυμένος… παπούτσι.

Συνολικά έγιναν 78 απόπειρες για ρεκόρ με τις 38 από αυτές να πετυχαίνουν και είναι σίγουρο πως του χρόνου πολλοί θα είναι αυτοί που θα ξαναδοκιμάσουν.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά και τους γηραιότερους που τερμάτισαν στον αγώνα (κανονικά, όχι μασκαρεμένοι). Ο λόγος για τον 85χρονο Ken Jones που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 7 ώρες, 40 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, αλλά και την 84χρονη Eileen Noble, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 6:28:07.

Η μετάδοση του αγώνα από ισπανόφωνο κανάλι 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kejelcha vs Cheptegei αυτήν την Κυριακή στον 10km Villa de Laredo!
Πώς να δείτε ζωντανά τον αγώνα
Μάχη Jacob - Kerr στο Prefontaine Classic - Μπηχτές του Νορβηγού για το ντόπινγκ
Eνδιαφέρουσες δηλώσεις – Έκλεισε το ραντεβού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο