Η Χάριετ Τόμσον έτοιμη να “ξαναχτυπήσει”

Στα 92 τερμάτισε τον τελευταίο της Μαραθώνιο και τώρα στα 94 θα τρέξει αγωνιστεί στον ημιμαραθώνιο

Share

Τη γνωρίσαμε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν είχε τερματίσει τον Μαραθώνιο Rock ’n’ Roll San Diego στις ΗΠΑ. Η Χάριετ Τόμσον είχε χρειαστεί τότε 7 ώρες, 24 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα για να καλύψει την απόσταση των 42,195μ., όμως κανείς δεν τη χαρακτήρισε αργή.

Τότε ήταν 92 ετών και 65 ημερών και είχε καταφέρει να γίνει η γηραιότερη γυναίκα που τερμάτισε την απόσταση.

Δύο χρόνια μετά, κι ενώ η Χάριετ συνεχίζει την καθημερινή της προπόνηση που περιλαμβάνει περπάτημα για 5-7χλμ. σκοπεύει να τρέξει έναν ακόμα αγώνα, ημιμαραθώνιου αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου θα λάβει μέρος στον Synchrony Financial Rock ’n’ Roll San Diego Marathon and Half Marathon και στο αγώνισμα των 21,1χλμ.

Αν τα καταφέρει, θα γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που τερμάτισε ποτέ ημιμαραθώνιο αφού είναι πλέον 94 ετών! Για την ώρα πάντως το συγκεκριμενο ρεκόρ κρατά η Γκλάντις Μπούριλ από τις ΗΠΑ, η οποία το 2012 σε ηλικία 93 ετών ολοκλήρωσε τον Ημιμαραθώνιο της Χαβάης.

Η Χάριετ Τόμσον, η οποία ήταν επαγγελματίας πιανίστρια, άρχισε το τρέξιμο στα 76 της στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει χρήματα για μία οργάνωση που στηρίζει ανθρώπους με λευχαιμία. Άλλωστε είχε και η ίδια νοσήσει ενώ είχε χάσει και τον σύζυγό της 

Έκτοτε, τερμάτισε 16 μαραθώνιους συγκεντρώνοντας περισσότερα από 10.000 δολάρια για αυτόν τον σκοπό.

Η Χάριετ συνεχίζει ακόμα να προσπαθεί, να γυμνάζεται και να βάζει στόχους αποτελώντας ένα παράδειγμα για όλους μας, αποδεικνύοντας πως η ηλικία πολλές φορές είναι μία δικαιολογία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο