H Shalane Flanagan επιστρέφει στη Νέα Υόρκη

Θα τρέξει και φέτος στον Μαραθώνιο της καρδιάς της, TCS New York City Marathon

Share
H Shalane Flanagan

To 2017 στα 36 της έκανε ένα από τα μεγαλύτερα της όνειρα πραγματικότητα: Κέρδισε τον περιβόητο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Λίγους μήνες αργότερα και μερικές δεκάδες χιλιομετρα βορειότερα, στη Βοστόνη θα έτρεχε τον τελευταίο αγώνα της καριέαρας της. Η Shalane Flanagan μία από τις πιο επιτυχημένες Αμερικανίδες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών με ατομικό ρεκόρ 2:21:14. είχε σκοπό να βάλει τέλος στην καριέρα της μετά από δέκα και πλέον χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης.

Η συγκομιδή πλούσια και με ποικιλία αφού περιλαμβάνει ένα ολυμπιακό μετάλλιο στα 10.000μ., εθνικά ρεκόρ στα 5.000 και 10.000μ. και δεκάδες νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις Μαραθωνίου, αλλά και αγώνες δρόμου.

‘Αλλωστε, η εταιρεία που την χορηγεί είχε ήδη αναγγείλει πως θα την προσλάμβανε ως προπονήτρια της ομάδας γυναικών μαραθωνοδρόμων, ενώ είχαν ήδη κρατήσει μία θέση με το όνομά της στο πάρκινγκ του προπονητικού κέντρου.

Όμως, η αγάπη της για τον Μαραθώνιο, και ειδικά για τον TCS New York City Marathon την ανάγκασε να αλλάξει πλάνα. “Όταν σκέφτομαι στον συγκεκριμένο αγώνα αισθάνομαι το στομάχι μου να γυρίζει, όπως όταν αρχίζεις να ερωτεύεσαι”. 

Έτσι, στις 4 Νοεμβρίου θα βρεθεί και πάλι στην αγαπημένη της πόλη και στην εκκίνηση του αγώνα, στοχεύοντας και αυτή τη φορά στη νίκη με σκοπό να είναι και αυτή τη φορά ο τελευταίος της αγώνας. Θα είναι όμως;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο