Επιβλητική νίκη για την Κεϊτανί στον RAK Half Marathon με 1:06:02

Σε πολύ καλή κατάσταση η Κενυάτισσα κέρδισε έναν ακόμα αγώνα

Share

Ακόμα μία σημαντική νίκη προσέθεσε στο ενεργητικό της η Μέρι Κεϊτανί. Η 33χρονη Κενυάτισσα κέρδισε το πρωί της Παρασκευής, τον RAK Half Marathon, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση 1:06:02. Έτσι, επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και έβαλε μία ακόμα αξιόλογη διάκριση στο ενεργητικό της κερδίζοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα της τον ημιμαραθώνιο των Αραβικών Εμιράτων.

Η Κειτανί που προετοιμάζεται για τον μαραθώνιο του Λονδίνου έδειξε πολύ δυνατή αφού σε όλη σχεδόν την κούρσα είχε να αντιμετωπίσει τρεις πολύ καλές αντιπάλους, τις συμπατριώτισσες της Κιπκόετς και Λίμο και τη Μαμίτου Ντάσκα από την Αιθιοπία,  που την ακολούθησαν στα γρήγορα περάσματα της (10 χλμ. 31:07). Ωστόσο, λίγο αργότερα κατάφερε να ξεφύγει και να χτίσει μία μικρή διαφορά τερματίζοντας σε 1:06:02, μόλις 12 δευτερόλεπτα από το προσωπικό της ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει το 2011 στον ίδιο αγώνα και αποτελούσε τότε παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση.

Στη δεύτερη θέση με εντυπωσιακή εμφάνιση και προσωπικό ρεκόρ για πάνω από 2 λεπτά, ακολούθησε η Ντάσκα που τερμάτισε σε 1:06:27, επίδοση που αποτελεί και εθνικό ρεκόρ για την Αιθιοπία. Τρίτη τελικά ήταν η Σίνθια Λίμο σε 1:07:32 με την Κιπκόετς να τερματίζει τέταρτη σε 1:07:32 επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που ήθελαν να διεξάγεται μία πολύ γρήγορη κούρσα στα εμιράτα.

Η κούρσα των ανδρών αντίθετα δεν έβγαλε πολύ μεγάλες επιδόσεις, λόγω του αργού ξεκινήματος (στα πρώτα 5 χλμ. οι πρώτοι δρομείς πέρασαν σε 14:32), ωστόσο είχε ιδιαίτερο ενιδαφέρον αφού η νίκη κρίθηκε στο τέλος με τρεις δρομείς να τερματίζουν κάτω από το 1:00:10, όχι όμως κάτω από το φράγμα της μίας ώρας.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Αιθίοπας Μοσινέτ Τζερεμέου σε 1:00:05, ενώ δεύτερος ήταν ο Ντάνιελ Γουανζίρου σε 1:00:06 και τρίτος ένας ακόμα Κενυάτης ο Τζόναθαν Μάγιο σε 1:00:07. Απογοητευτικός ήταν ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο οποίος ήταν το φαβορί για τη νίκη, αφού έμεινε τελικά έκτος σε 1:00:50.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο