Επιστρέφει στη Βοστόνη ο Μεμπ

Ο Μεμπ Κεφλεζίγκι, μαζί με 5 ακόμα νικητές του Boston Marathon επιστρέφουν το 2017 στη διοργάνωση

Share

Tη Δευτέρα, 17 Απριλίου η Βοστόνη θα φιλοξενήσει τη γηραιότερη διοργάνωση μαραθώνιου στον κόσμο με χιλιάδες συμμετοχές, εκατοντάδες χιλιάδες θεατές και παγκόσμια προβολή. Πρόκειται για τον 121o Boston Marathon, μία διοργάνωση – διαφήμιση του αγωνίσματος που αποτελεί όνειρο για πολλούς μαραθωνοδρόμους.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το παρών θα δώσουν αρκετοί elite δρομείς οι οποίοι θα διεκδικήσουν το βραβείο των 150.000 δολαρίων  – το υψηλότερο σε αγώνες της απόστασης στις ΗΠΑ – αλλά και τη δόξα να βρεθούν στη λίστα των νικητών ενός αγώνα που αυτήν την άνοιξη θα μετρήσει 121 χρόνια!

Αυτή τη φορά μάλιστα, έξι παλαιότεροι νικητές της διοργάνωσης ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή με τον Μεμπ Κεφλεζίγκι, νικητής το 2014, να ξεχωρίζει γιατί ίσως αυτή να είναι και η τελευταία του παρουσία στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Ο Μεμπ έγραψε στο twitter πως ο Boston Marathon θα είναι ο 25ος αγωνιστικός μαραθώνιος της καριέρας του και πως αυτό είναι κάτι που τον κάνει πολύ χαρούμενο. Πιθανόν όμως να είναι και ένας από τους τελευταίους του, αν όχι ο τελευταίος, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν πως το τέλος της αθλητικής του καριέρας πλησιάζει…

Εκτός από τον Μεμπ, θα επιστρέψει και ο περσινός νικητής Ατσέντε Μπαΐσα από την Αιθιοπία αλλά και ο Γουέσλεϊ Κορίρ από την Κένυα, νικητής το 2012. Στις γυναίκες, παρούσα θα είναι η περσινή νικήτρια, Λεμί Μπερχάνου από την Αιθιοπία, η συμπατριώτισσά της Μπουζουνές Ντέμπα, νικήτρια το 2014 και η Κάρολιν Ρότιτς από την Κένυα, νικήτρια το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο