Δρομέας που έκλεψε προδόθηκε από το GPS της

Μία απίστευτη ιστορία σε αγώνα ημιμαραθώνιου στις ΗΠΑ

Share

H Τζέιν Σίο τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε μέρος στον Fort Lauderdale Half Marathon στο Μαϊάμι και κυριολεκτικά έσπασε τα χρονόμετρα. Η 24χρονη δρομέας συνέτριψε το προσωπικό της ρεκόρ τερματίζοντας σε 1:21 καταλαμβάνοντας μάλιστα τη 2η θέση.

Λίγο μετά τον τερματισμό της μάλιστα έσπευσε να μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα την επιτυχία της ποστάροντας μία φωτογραφία της με το μετάλλιο. Αυτή η φωτογραφία, όμως, ήταν που τελικά πρόδωσε το μυστικό της.

Γιατί, στο ρολόι – GPS που φορούσε αναγραφόταν ο χρόνος που είχε χρειαστεί για να τερματίσει, όμως η απόσταση που φαινόταν στην οθόνη ότι είχε καλυφθεί, ήταν κατά πολύ μικρότερη (περίπου δύο μίλια, δηλαδή 3χλμ.).

Μετά από σχετικά έρευνα στα περάσματα της από την εταιρεία χρονομέτρησης, πράγματι οι διοργανωτές βρήκαν ότι κάλυψε το δεύτερο μισό εντυπωσιακά γρήγορα. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, η δρομέας λίγη ώρα αργότερα πόσταρε και τον χάρτη της διαδρομής της από τον αγώνα οπως τον εμφανίζει γνωστή εφαρμογή κινητών.

Και πάλι, όμως, πιάστηκε στη φάκα αφού, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα μετά από μελέτη του ανεξάρτητου ερευνητή δρομέων-κλεφτών, Ντέρεκ Μέρφι, μερικές ώρες μετά τον αγώνα κάλυψε και πάλι την απόσταση με το ποδήλατο, φορώντας το ρολόι της ή το κινητό της.

Η διαφορά, όμως, σε ορισμένα δεδομένα (όπως αυτά εμφανίζονται στην εφαρμογή) σε συνδυασμό με την εμπειρία του Μέρφι, αλλά και το γεγονός πως η ώρα ήταν απενεργοποιημένη στη δεύτερη μέτρηση, την πρόδωσε.

Ο Μέρφι μάλιστα, για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα αναγκάστηκε να κατεβάσει τη φωτό της σε υψηλή ανάλυση, αλλά και να μελετήσει παλαιότερες προπονήσεις της Σίο, όπως της είχε ανεβάσει η ίδια στην εφαρμογή.

Το αποτέλεσμα ήταν, έστω και καθυστερημένα, να παραδεχθεί ότι έκλεψε και να ακυρωθεί φυσικά από τον αγώνα.


H φωτό που αποκάλυψε την αλήθεια (από Marathon FOTO)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο