Τσιούνης και Φίλιου νικητές στον Καραϊσκάκειο Δρόμο 2015

Το Σάββατο 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο Καραϊσκάκειος Δρόμος 2015 στο Μαυρομάτι Καρδίτσας με τον Δημήτρη Τσιούνη να κερδίζει με 1:32:00.

Share

Το Σάββατο 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο Καραϊσκάκειος Δρόμος 2015 στο Μαυρομάτι Καρδίτσας με νικητές τον Δημήτρη Τσιούνη με χρόνο 1:32:00 και στις γυναίκες την Αθανασία Φίλιου με 1:54:42. Ο αγώνας διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 48η Διεθνή Πολιτιστική Γιορτή «Καραϊσκάκεια 2015» που διοργανώνουν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» , Τ. Κοινότητα Μαυρομματίου , Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός –Πολιτισμός –Νεότητα Δήμου Μουζακίου.    
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«Με μεγάλη επιτυχία έγιναν το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και στα πλαίσια της 48ης Διεθνής Πολιτιστικής Γιορτής «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2015» που οργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Διεξήχθηκαν και οι παράπλευρες εκδηλώσεις στην γενέτειρα του Πολέμαρχου του 21’ Γ. Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι. Ο αγώνας του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ που είναι ενταγμένος στις παράπλευρες εκδηλώσεις των ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΩΝ της Καρδίτσας οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ και από τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑ του Δήμου Μουζακίου που είναι και ο κύριος οικονομικός υποστηρικτής αυτής της εκδήλωσης και ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη πρόεδρό του κ. Ελένη Ρούσα. Για μία ακόμα χρονιά ο θεσμοθετημένος πλέον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ έδειξε τη δυναμική του με την συμμετοχή πολλών Αθλητών από όλη τη χώρα καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ συμμετοχών. Την εκκίνηση των δρομέων από την πλατεία της Καρδίτσας μετά από τον σύντομα χαιρετισμό του έκανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΊΣΚΑΚΗΣ» κ. Δ. Γιώτης. Ο τερματισμός έγινε στις 8.00μμ. περίπου το βράδυ στο Μαυρομμάτι, μπροστά στον επιβλητικό έφιππο Ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Σε όλους τους αθλητές δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής και μπλουζάκια. Ήταν μία πραγματικά άψογη διοργάνωση με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού. Το ίδιο βράδυ έγινε από τον Σύλλογό μας και από το Ν.Π.Δ.Δ.Α.Π.Ν.Δ.Μ. τιμητική βράβευση του Βαλκανιονίκη αθλητή δρομέα Μαυρομματινό Γ.Πατούλια. 

Θετική εντύπωση η συμμετοχή στον αγώνα της μεγάλης Ελληνίδας αθλήτριας Βαλκανιονίκη και επι σειρά ετών πρωταθλήτρια στο βάδην κ. Πόπη Γαβαλάκη. Η εκδήλωση στο Μαυρομμάτι περιελάμβανε εκτός από τη διεξαγωγή του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και πρόγραμμα παρουσίασης παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα της Ρουμανίας, του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και ο Σύλλογος Καπαδοκικού Καρδίτσας αποζημιώνοντας τους παραβρισκόμενους με ένα φαντασμαγορικό φολκλορικό θέαμα. Εκτός από την τεράστια παρουσία του κόσμου του χωριού και των γύρω περιοχών στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης με την γυναίκα του κ. Νινέτα ο οποίος βράβευσε τον πρώτο νικητή και τον χωριανό μας αθλητή Πατούλια Γ. Τον Δήμο Μουζακίου και το Ν.Π.Δ.Δ.Α.Π.Ν. Δ.Μουζακίου εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μουζακίου κ. Σοφία Τόλια.Παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γκινής Νώντας, Γκινής Γιάννης, Γιώτης Λ. ο πρόεδρος της κοινότητας Μαυρομματίου κ. Νάσιος Γ., ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων [Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η. ]κ. Βάϊος Φασούλας, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων του Δήμου Μουζακίου. Τόλος Αν. πολλοί εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», κ. Ν. Βλάχος.Ευχετήρια επιστολή η οποία διαβάστηκε απέστειλε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών.

Στην γενική κατάταξη στους άντρες οι πρώτοι τρεις:

1.ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 1:32:00
2.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ΘΕΣ/ΚΗ 1:39:42
3.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΜ ΛΑΡΙΣΑΣ 1:45:22

Στις γυναίκες

1.ΦΙΛΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1:54:42
2.ΓΑΒΑΛΑΚΗ ΠΟΠΗ ΣΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2:13:13
3.ΚΟΥΛΙΟΥ ΚΡΙΣΤΑ ΑΘΗΝΑ 2:15:10

[Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα με τους χρόνους των δρομέων ανά κατηγορία].

Τέλος να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή από κάθε πλευρά αυτής της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους: Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας και τον Διοικητή του κ. Σωκράτη Μαυρογιώργο, το Α.Τ.Μουζακίου και όλη τη δύναμή του, τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κουτσουγιάννη για την διάθεση του αυτοκινήτου του Δήμου Μουζακίου για την μεταφορά των νερών που διατέθηκαν στους δρομείς καθώς και τον οδηγό κ. Φώτη.Την γραμματειακή μας υποστήριξη, Κική Νάκου και Π.Παπουτσή, την Λέσχη Αυτ/των 4Χ4 Καρδίτσας, την εταιρία εμφιάλωσης νερού ΘΕΟΝΗ στη Βατσουνιά, τα Ζαχαροπλαστεία Θ. Σέμπρου στον οικισμό Γ. Καραϊσκάκη και Μουζάκι, το ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ «ΝΙΚΗ» στο Μαυρομμάτι, τον Χρήστο Γκαραβέλα ΚΡΕΟΠΟΛΕΙΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ» ΜΟΥΖΑΚΙ-ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ, τον Βάϊο Κοτσώνη [Συνεργείο στην Καρδίτσα], Μεταφορές Μετακομίσεις Παν. ΚΩΤΣΕΛΙΤΗΣ Καρδίτσα, ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΟΡΕΣ MARULIS TRANS Mουζάκι το CAFÉ VINILIO πλατεία Μαυρομματίου, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ.Τζέλου Καρδίτσα και τέλος όλους τους Αθλητές και Αθλήτριες που με την συμμετοχή».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:493:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο