Sydney McLaughlin, η επίδοξη βασίλισσα του στίβου

Σπουδαίο ταλέντο, μεγάλες επιδόσεις, λαμπρό μέλλον!

Share

Είναι μόλις 18 ετών, κι όμως, έχει καταφέρει όλο τον κόσμο του στίβου να μιλάει για αυτή. Η Sydney McLaughlin, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα να γίνει το επόμενο μεγάλο αστέρι, μετά και την αποχώρηση του Usain Bolt, και όχι άδικα!

Οι καταβολές της δεν είναι τυχαίες καθώς προέρχεται από αθλητική οικογένεια, με πατέρα πετυχημένο σπρίντερ των 400μ. τη δεκαετία του ’80, και μητέρα δρομέα, ενώ και ο αδερφός της, Taylor, έχει αναδειχθεί ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια στην κατηγορία των εφήβων το 2016, προσβλέποντας κι αυτός σε ένα σπουδαίο μέλλον.

Έχει ήδη κατακτήσει μετάλλια και διακρίσεις στις μικρές κατηγορίες – αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ18 το 2016 στο Κάλι της Κολομβίας –  όμως δεν είναι μόνο αυτό που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Η χρόνο με το χρόνο βελτίωσή της αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα, αφού κάθε νέα σεζόν καταφέρνει να ρίχνει τα ατομικά της ρεκόρ έχοντας φτάσει πολύ κοντά στις επιδόσεις των παγκόσμιων ρεκόρ. Κι είναι μόλις 18!

Η θερινή αγωνιστική σεζόν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τη δρομέα από το Κεντάκι των ΗΠΑ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα έτρεξε τα 400μ. με εμπόδια σε 52.75 πραγματοποιώντας και τεχνικά μία εξαιρετική κούρσα. Η επίδοσή της αυτή αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των νεανίδων (Κ20), με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι δικό της, ενώ απέχει μόλις 41 εκατοστά από το παγκόσμιο ρεκόρ των γυναικών. Μάλιστα, έχει στην κατοχή της και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. στην ίδια κατηγορία με 50.07!

Το 2016  έγινε η νεαρότερη Αμερικανίδα αθλήτρια του στίβου που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν έτρεξε στο Ρίο και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 400μ. με εμπόδια.

Πέρα από τις επιδόσεις, το προφίλ της, αλλά και η εντυπωσιακή της εμφάνιση συνθέτουν όλα όσα χρειάζονται για να γίνει η επόμενη Super Star του στίβου και του αθλητισμού!

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο