Στον απόηχο του «Ultra: The Real Marathon»

Η γνώμη μας για το ντοκιμαντέρ που πρέπει να δει κάθε δρομέας

Share

Στο Runner μας αρέσει το σινεμά. Όταν βέβαια αυτό συνδυάζει το τρέξιμο, στο πλαίσιο μίας κινηματογραφικής εμπειρίας όπως το CineDoc και σε μία αίθουσα, όπως αυτή του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ, τότε η εμπειρία είναι η καλύτερη.

Βρεθήκαμε χθες στην αίθουσα 1 του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ όπου παρακολουθήσαμε την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Ultra: The Real Marathon», η οποία έγινε παρουσία του σκηνοθέτη από την Ουγγαρία Balazs Simonyi.
Αυτό που ξέραμε ότι θα δούμε ήταν την πορεία πέντε αθλητών, μία από αυτές και του σκηνοθέτη, με συνδετικό άξονα τη συμμετοχή τους στο «Σπάρταθλον».
Όπως είναι φυσικό ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τον πιο γνωστό αγώνα υπεραπόστασης της χώρας μας θα εμφάνιζε στοιχεία συνδεδεμένα με τις αξίες αυτού του αγώνα η προσήλωση στον στόχο, η φιλία, η υπέρβαση κ.ά.
Αυτό για το οποίο δεν είχαμε προετοιμαστεί είναι για τη δύναμη και την ένταση που έκρυβαν οι ιστορίες των πρωταγωνιστών, οι οποίες δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα συγκινητικό, έντονα συναισθηματικό, πολλές φορές αστείο, αλλά και ιδιαίτερα ανθρώπινο αποτέλεσμα.

Προσωπικά πιστεύουμε ότι είναι ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δει κάθε δρομέας, ακόμα και αν δεν είναι υπεραθλητής, ακόμα και αν δεν έχει συμμετάσχει καν σε έναν αγώνα δρόμου, καθώς κάθε ένας ζει το δικό του «Σπάρταθλον» και κουβαλάει τη δική του προσωπική ιστορία που τον ωθεί να τρέχει και να ξεπερνά όλες τις δυσκολίες.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Balazs Simonyi και τον παραγωγό Laszlo Jozsa, ενώ η Πρεσβεία της Ουγγαρίας προσέφερε κρασί στο φουαγιέ.

Για όσους δεν πρόλαβαν το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί ξανά την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 16:00, στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ. 

Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουγγαρίας και σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Pink Together 2024: Είμαστε μαζί!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο