Προπόνηση στη διαδρομή του Σουγλιάνι Trail

Στις 21 Φεβρουαρίου ο ΦΟΣ Σταυρού θα πραγματοποιήσει παρεΐστικη προπόνηση στη διαδρομή του Σουγλιάνι Trail.

Share

Στις 21 Φεβρουαρίου ο ΦΟΣ Σταυρού θα πραγματοποιήσει παρεΐστικη προπόνηση στη διαδρομή του  Σουγλιάνι Trail.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

« Ο Φ.Ο.Σ. Σταυρού διοργανώνει την Κυριακή 21/2/2016 παρεϊστικη προπόνηση τρεξίματος στο Στρατονικό Όρος. Ακολουθούμε την διαδρομή Σουγλιάνι Trail 24,1χιλ., που θα πραγματοποιηθεί στις 24/4/2016, από την οποία 19,170χλμ είναι μονοπάτι (79,6%). Προσκαλούμε όσους αθλητές ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα μονοπάτια της περιοχής μας. Προσοχή:  στην προπόνηση που θα κάνουμε δεν θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού αλλά θα περάσουμε από τρεχούμενα νερά στο χιλιόμετρο : 3,4 – 4,4 – 11- 17 – 21, όπου μπορούν να πιουν νερό οι αθλητές. Γι’ αυτό, όσοι έρθουν, θα πρέπει να έχουν την δική τους τροφοδοσία. Σκοπός και σκέψη της διοργάνωσης Σουγλιάνι Trail είναι, οι λιγότερο έμπειροι αθλητές που θα βρεθούν στην προπόνηση στις 21/2/2016 να δουν αν οι προπονήσεις που κάνουν μπορούν να βγάλουν τον αγώνα εντός των 5:30 ωρών, και αν όχι να διορθώσουν τα λάθη τους μέχρι τις 24/4/2016. Οι αθλητές που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από αγώνες να δουν την διαδρομή και να εκμεταλλευτούν τα κομμάτια της, στα οποία την ημέρα του αγώνα να μπορούν να έχουν καλύτερη απόδοση και να κάνουν ενδεχομένως και ένα καλύτερο χρόνο τερματισμού. Όσοι αθλητές δεν μπορούν να τρέξουν τον αγώνα, για διάφορους λόγους, στις 24/4/2016 να κάνουν μια ωραία προπόνηση, να γνωρίσουν τα μονοπάτια και την φύση του βουνού μας,  να γνωριστούμε μεταξύ μας και να απολαύσουμε το βουνό του Στρατονικού Όρους, που σε πολλούς είναι άγνωστο. Επισήμανση: ο κάθε αθλητής/ρια  μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό προπόνησης που πιστεύει ότι είναι καλύτερος για αυτόν/την, χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να χαθεί γιατί θα υπάρχει πολύ καλή σήμανση σε όλο το μήκος της διαδρομής (μπογιά κόκκινο, κίτρινο χρώμα και κίτρινο, μπλε και ταμπέλες κατεύθυνσης). Βρισκόμαστε στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, σε πολύ κοντινή απόσταση από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς (περίπου 80 με 100 χιλ.). 
Πληροφορίες για την διαδρομή μπορείτε να δείτε στο site: www.fosstavrou.gr

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα Γιάννη Αγκοτάκη στο τηλ. 6983054323.

Πώς θα έρθετε στο σημείο συνάντησης: Όταν φτάσετε στο χωριό Σταυρός Θεσσαλονίκης( κέντρο), θα δείτε στα δεξιά σας ταμπέλα προς Άνω Σταυρό. Στρίβετε, λοιπόν, δεξιά και ύστερα από 500μ. συναντάτε πάνω στον δρόμο, στα αριστερά σας, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ακριβώς δίπλα σας είναι το προαύλιο του  1ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, στην πίσω πλευρά του οποίου μπορείτε και να παρκάρετε.

Ώρα συνάντησης: 09:45πμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:00πμ.

Εκτιμώμενος χρόνος προπόνησης: από 4 ως 5:30 ώρες.

Τόπος συνάντησης: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, από πίσω δίπλα στο ρέμα.

Για πληροφορίες Τηλ. επικοινωνίας 6983054323 Αγκοτάκης Γιάννης.

Όσοι παραβρεθούν στην προπόνηση στις 21/02/2016 θα παραλάβουν σε κόλλα Α4  αυτό το χάρτη από την μια μεριά και από την άλλη μεριά της πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν, ώστε να ξέρουν ποια είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν. Η χρήση του χάρτη με τις αναλυτικές πληροφορίες είναι υποχρεωτική για όσους αθλητές τρέξουν στην προπόνηση στις 21/02/2016, και θα δοθεί εκείνη την ημέρα από τους διοργανωτές του αγώνα.

Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή διαδρομής και ο χάρτης:

Η Διαδρομή «πατάει» σε 6 σηματοδοτημένα μονοπάτια. Ξεκινάμε από το Νούμερο.5 – Νούμερο. 4  – Κίτρινο & Μπλε – Νούμερο. 1– Νούμερο. 2 – Νούμερο. 3

– Πινακίδα κατεύθυνσης: Καλύβα πράσινη Συκιάς Πέτρα
– Πινακίδα τοπωνύμιο: Καλύβα πράσινη Συκιάς Πέτρα (τετράγωνη πινακίδα)
– Πινακίδα κατεύθυνσης: T’ Αργύρη
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Προφήτης Ηλίας (είναι σε διασταύρωση των μονοπατιών Ν.5 με Ν.4, ακολουθάτε αριστερά). 
– Πινακίδα τοπωνύμιο: Προφήτης Ηλίας 665μ. Υψομ. (τετράγωνη ταμπέλα) περπατάμε 50μ μετά την πινακίδα και βλέπουμε την επομένη πινακίδα Παλιόχωρα).
-Πινακίδα κατεύθυνσης:Παλιόχωρα(είναι σε διασταύρωση στο ίδιο μονοπάτι Ν.4 κυκλικό, ακολουθάτε αριστερά)
-Πινακίδα τοπωνύμιο: Παλιόχωρα (είναι σε διασταύρωση τεσσάρων μονοπατιών: Ν.4, Ν.3, Ν.2, Μπλε & Κίτρινο, ακολουθάτε αριστερά Κοπρισιά). Ο πάσσαλος βρίσκεται σε διασταύρωση 5 δασικών δρόμων
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Κοπρισιά
– Πινακίδα τοπωνύμιο: Κοπρισιά 600μ. Υψομ. (τετράγωνη πινακίδα)
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Τσολάκη
– Πινακίδα τοπωνύμιο: Τσολάκη 810μ. Υψομ. (τετράγωνη πινακίδα)
– Πινακίδα κατεύθυνσης: κορυφή Σουγλιάνι
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Σταυροί (είναι σε διασταύρωση των μονοπατιών Ν.1, Μπλε & Κίτρινο, ακολουθάτε αριστερά. υπάρχει και ταμπέλα κορυφή Σουγλιάνι 250μ. Όποιος θέλει μπορεί να πάει, αν θέλει, στην κορυφή 859 υψόμετρο. αλλά πρέπει να επιστρέψει πάλι πίσω και να ακολουθήσει τη πινακίδα Σταυροί)
– Πινακίδα τοπωνύμιο: Σταυροί 680μ. Υψομ. (τετράγωνη πινακίδα).
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Πολιτεία Οξιάς 800μ.
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Τσάκαλος (είναι σε διασταύρωση των μονοπατιών Ν.1, Μπλε & Κίτρινο, ακολουθάτε αριστερά).
– Πινακίδα τοπωνύμιο: Υπεραιωνόβια Καστανιά (τετράγωνη πινακίδα). Το μονοπάτι πάει δεξιά. Όποιος θέλει μπορεί να πάει αριστερά 30μ. ,αν θέλει, στην καστανιά που είναι περίπου 500 ετών. Αλλά πρέπει να επιστρέψει πάλι πίσω στο μονοπάτι.
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Κορακόπετρα(Η πινακίδα βρίσκεται απέναντι από τον δασικό δρόμο που συναντάμε).
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Κορακόπετρα. (είναι σε διασταύρωση μονοπατιών Ν.1, Ν.2, ακολουθάτε δεξιά).
– Πινακίδα τοπωνύμιο: Κορακόπετρα 590μ. Υψομ. (τετράγωνη πινακίδα). Όποιος θέλει μπορεί να πάει αριστερά 10μ. και να απολαύσει την θεά της Κορακόπετρας που είναι φανταστική. Αλλά πρέπει να επιστρέψει πάλι πίσω στο μονοπάτι.
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Παλιόχωρα.
-Πινακίδα τοπωνύμιο: Παλιόχωρα (τετράγωνη πινακίδα).είναι σε διασταύρωση τεσσάρων μονοπατιών: Ν.4, Ν.3, Ν.2, Μπλε & Κίτρινο, ακολουθάτε αριστερά Αγνάντι. Ο πάσσαλος βρίσκεται σε διασταύρωση 5 δασικών δρόμων
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Αγνάντι. (Η πινακίδα βρίσκεται απέναντι από την καλύβα της Παλιόχωρας)
– Πινακίδα κατεύθυνσης: Αγνάντι.(στο δασικό δρόμο που συναντάμε πάμε 10μ. αριστερά και βλέπουμε την επόμενη δεξιά Αγνάντι)
-Φτάνουμε στο χωριό, στην ταβέρνα Αγνάντι, και κατεβαίνουμε τα σκαλοπάτια μετά το εκκλησάκι δεξιά μας μέχρι να βγούμε στην πλατεία του Άνω Σταυρού. Από εκεί ακολουθάμε τον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο, αρκετά απότομο και κατηφορικό μέχρι να δούμε το 1ο Δημοτικό σχολείο από την μπροστά μεριά κάνοντας ένα κύκλο ένα στενό πριν για να βρεθούμε στο σημείο εκκίνησης του αγώνα.

– Σημείωση 1. Προσοχή!: Δεν θα ακολουθείτε δασικό δρόμο πάνω από 900μ συνεχόμενα εκτός από τα πρώτα 1,100μ της εκκίνησης μέχρι να μπούμε στο πρώτο μονοπάτι. Αν ναι, επιστρέφετε προς τα πίσω για να βρείτε τα σημάδια. Συνολικά θα πατήσετε σε δασικό δρόμο 9 φορές.
-Σημείωση 2.Προσοχή!: Η σήμανση που θα ακολουθείτε είναι πινακίδες κατεύθυνσης, βέλη κατεύθυνσης, μπογιά με χρώμα πάνω σε δέντρα και πέτρες με Κίτρινο, Μπλε και Κόκκινο. Δεν ακολουθάτε κορδέλες, πρόκειται για λάθος διαδρομή.
-Σημείωση 3.Προσοχή!: Οι διαδρομές που θα τρέξετε έχουν σταθερή σήμανση (και από τις δύο κατευθύνσεις του κάθε μονοπατιού) όλο το χρόνο, και απευθύνονται κυρίως σε πεζοπόρους. Γι΄ αυτό θα ακολουθείτε τις πινακίδες κατεύθυνσης παραπάνω, και τον χάρτη που βλέπετε στην άλλη όψη του χαρτιού που κρατάτε.  
-Σημείωση 4.Προσοχή!: Αν βρεθείτε σε δύσβατο μονοπάτι (κλαδιά που πρέπει να σπρώχνετε με τα χεριά για να περάσετε) είναι λάθος, επιστρέφετε προς τα πίσω να βρείτε τα σημάδια. Η διαδρομή είναι καθαρή από κλαδιά αλλά όχι από φύλλα και πέτρες.    
-Σημείωση 5.Προσοχή!: θα συναντήσετε συνολικά 7 διασταυρώσεις, στη 1η διασταύρωση Νούμερο.5 – Νούμερο.4: παίρνουμε το αριστερό μονοπάτι προς “Προφήτης Ηλίας”, στη 2η διασταύρωση Νούμερο.4: παίρνουμε το αριστερό μονοπάτι προς “Παλιόχωρα”, στο τοπωνύμιο Παλιόχωρα στη 3η διασταύρωση μονοπατιών Νουμερο. 4, 3, 2, Μπλε-Κίτρινο: παίρνουμε το αριστερό δασικός δρόμος προς “Κοπρισιά”, στη 4η & 5η διασταύρωση Κίτρινο & Μπλε – Νούμερο.1: παίρνουμε το αριστερό  μονοπάτι προς “Σταυροί 2,5KM”, στη δεύτερη διασταύρωση το αριστερό μονοπάτι προς “Τσάκαλος”, στην 6η διασταύρωση στο Νούμερο.1 – Νούμερο.2: παίρνουμε το δεξί μονοπάτι προς “Κορακόπετρα”, στο τοπωνύμιο Παλιόχωρα στην 7η διασταύρωση μονοπατιών Νούμερο. 4, 3, 2, Μπλε & Κίτρινο: παίρνουμε το αριστερό δασικός δρόμος προς “Αγνάντι.

τηλ. έκτακτης ανάγκης 6983054323 cosmote και 6971595080  wind Αγκοτάκης Γιάννης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο