Μεγάλο Παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο από τον Kipchoge

Ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών επιβεβαίωσε τον τίτλο του τερματίζοντας σε 2:01:39

Share

Το απίστευτο έκανε ο Eliud Kipchoge στον BMW Berlin Marathon που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Κενυάτης χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, όχι μόνο τερμάτισε πρώτος, αλλά πέτυχε και νέο ρεκόρ στον Μαραθώνιο τερματίζοντας σε 2:01:39.

To προηγούμενο ρεκόρ στην απόσταση ήταν 2:02:57 από το συμπατριώτη του Dennis Kimetto το 2014 στην ίδια διοργάνωση. Ο Kipchoge κατάφερε να το βελτιώσει για 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα, μία από τις μεγαλύτερες διαφορές όλων των εποχών.

Στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν ακόμα δύο συμπατριώτες τους και συγκεκριμένα στη δεύτερη θέση ο Amos Kipruto με 2:06:23 και στην τρίτη θέση ο Wilson Kipsang με 2:06:48.

Με το ρεκόρ του Kipchoge η ασύλληπτη κούρσα των γυναικών πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Κι όμως οι κυρίες του Μαραθώνιου σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις σε μία από τις ταχύτερες κούρσες όλων των εποχών.

Μάλιστα, η πρώτη, η Gladys Cherono από την Κένυα σημείωσε νέο ρεκόρ διοργάνωσης με 2:18:11. Ακολούθησαν δύο ακόμα δρομείς κάτω από το 2:19, η Aga Ruti σε 2:18:34 ενώ η Tirunesh Dibaba έτρεξε και πάλι γρήγορα σε 2:18:55.

Η σπουδαία Edna Kiplagat ήταν 4η σε 2:21:18, ενώ πολύ γρήγορη ήταν και η Ιαπωνέζα Matsuda Mizuki με 2:22:23.

Δείτε εδώ τους χρόνους όλων των Ελλήνων στον BMW Berlin Marathon

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο