Kiphcoge και Dibaba στο Βερολίνο

Κορυφαίες συμμετοχές και χιλιάδες δρομείς στον BMW Berlin Marathon

Share

Tην ερχόμενη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Βερολίνο. Ο ξακουστός BMW Berlin Marathon θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα και περισσότεροι από 44.000 δρομείς θα τρέξουν στην απόσταση του Μαραθώνιου.

Όπως και κάθε χρόνο οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή των καλύτερων δρομέων του αγωνίσματος. Ο Eliud Kipchoge, αναμφισβήτητα ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος των ημερών μας επιστρέφει για να πάρει αυτό που έχει χάσει για λίγο δύο φορές – το παγκόσμιο ρεκόρ. 

Μεγάλος αντίπαλος του θα είναι, εκτός από το χρονόμετρο, και ο συμπατριώτης του Wilson Kipsang, ο άνθρωπος που έχει τρέξει 2:03:23 το 2013 σημειώνοντας, τότε, παγκόσμιο ρεκόρ.

Δύο ακόμα πολύ γρήγοροι Κενυάτες θα δώσουν το παρών, ο Eliud Kiptanui και ο Amos Kipruto με ατομικά ρεκόρ 2:05:21 και 2:05:43, ενώ δυνατή συμμετοχή είναι και αυτή του Αιθίοπα Abera Kuma με 2:05:50. Υπάρχουν συνολικά 10 δρομείς με ρεκόρ κάτω από 2:10, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, Zersenay Tadese.

Και στις γυναίκες, όμως οι συμμετοχές είναι εντυπωσιακές. Καλύτερη, δίχως άλλο, είναι αυτή της Tirunesh Dibaba από την Αιθιοπία, μίας αθλήτριας που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στις αποστάσεις γενικότερα. Χρυσή Ολυμπιονίκης δις σε 5.000 και 10.000μ., παγκόσμια πρωταθλήτρια στα ίδια αγωνίσματα, και σχετικά πρόσφατα ένα εξωφρενικό ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο με 2:17:56. Είναι βέβαιο, πως η Dibaba στο Βερολίνο έχει πολλές πιθανότητες να τρέξει πολύ γρήγορα στην “πίστα” του BMW Berlin Marathon, την οποία θα επισκεφτεί για πρώτη φορά.

Yπάρχουν ακόμα τρεις ακόμα δρομείς με ρεκόρ κάτω από 2:20, οι Κενυάτισσες Gladys Cherono και Edna Kiplagat και η Aselefch Mergia από την Αιθιοπία, η Ruti Aga από την Αιθιοπία με 2:20:41, ενώ συνολικά 9 αθλήτριες έχουν καλύτερο ρεκόρ 2:23:48.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος και πολλοί Έλληνες δρομείς που θυσίασαν το καλοκαίρι τους για να προετοιμαστούν. 

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο