Χιλιάδες παιδιά και αθλητές Special Olympics στον 35 Αυθεντικό Μαραθώνιο

Δείτε περισσότερα

Share

Στον 35ο Αυθεντικού Μαραθώνιο της Αθήνας πρωταγωνιστές δεν θα είναι μόνον οι Μαραθωνοδρόμοι αλλά και οι δρομείς των 5 και 10χλμ. αλλά και χιλιάδες παιδιά και οι αθλητές των Special Olympics που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Διαβάστε περισσότερα:

“Χιλιάδες παιδιά και αθλητές των Special Olympics θα τρέξουν στο πλαίσιο του 35ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας επιβεβαιώνοντας την κοινωνική προσφορά της διοργάνωσης.
Ο ΑΜΑ δεν απευθύνεται μόνο στους μεγάλους αλλά και στους μικρούς και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να το καταλάβει κανείς κατά μήκος όλης της αυθεντικής διαδρομής του αγώνα. Χιλιάδες παιδιά θα τρέξουν παράλληλα χρονικά με τους δρομείς της κλασικής διαδρομής.
 
Σε επτά Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία πάντοτε με τον ΣΕΓΑΣ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε οχτώ σημεία της διαδρομής. Οι Δήμοι που συμμετέχουν είναι: Μαραθώνας/Νέα Μάκρη, Ραφήνα/Πικέρμι, Σπάτα/Αρτέμιδα, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Φιλοθέη/Ψυχικό, ενώ κάθε χρόνο ξεχωριστή είναι η στιγμή που περισσότερα από 1.000 παιδιά τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο δεχόμενα το χειροκρότημα όλων όσο βρίσκονται στην κερκίδα.
 
Οι οκτώ αγώνες θα ξεκινήσουν από τις 9.15 και θα έχουν ολοκληρωθεί περίπου 15 λεπτά πριν την διέλευση του πρώτου Μαραθωνοδρόμου από εκείνο το σημείο, ενώ ο αγώνας δρόμου 1.200μ.  με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο θα ξεκινήσει στις 10.25. στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
 
Σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα θα ξεκινήσει ο αγώνας των Special Olympics. Για μία ακόμη χρονιά εκατοντάδες παιδιά αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Hellas, μαθητές Ειδικών Σχολείων και Φορέων Ειδικής Αγωγής μαζί με τους προπονητές, τους εθελοντές-δρομείς των Special Olympics Hellas θα τρέξουν τη διαδρομή των 1.200μ κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα όλων.
 
Τόσο οι αγώνες των μικρών παιδιών όσο και εκείνοι των Special Olympics αποδεικνύουν περίτρανα και την κοινωνική προσφορά του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Φέρνει τα μικρά παιδιά ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό και παράλληλα “χτίζει” τους πρωταθλητές του αύριο. Σε μία χώρα η οποία μαστίζεται από την παιδική παχυσαρκία ο αθλητισμός σε συνδυασμό με τον υγιεινό τρόπο ζωής αποτελούν την καλύτερη λύση στο πρόβλημα και οι αγώνες δρόμου 1.200μ. που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του 35ου ΑΜΑ αποτελούν μία εξαιρετική αφορμή για να έρθουν τα μικρά παιδιά ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό.
 
Την ίδια ώρα οι αγώνες των Special Olympics αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ήρωες της ζωής να κερδίσουν το χειροκρότημα που τους ανήκει. Το χαμόγελό τους όταν τερματίζουν είναι δίχως αμφιβολία το καλύτερο δώρο για όσους είχαν την ιδέα για την ένταξη του συγκεκριμένου αγώνα στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
 
Οι παιδικοί αγώνες των 1.200μ. φέρουν το όνομα της Εθνικής Τράπεζας η οποία αποτελεί τον βασικό υποστηρικτή τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Πέρα από τη συμμετοχή με τη δική της ομάδα στα δρομικά αγωνίσματα των μεγαλύτερων η Εθνική Τράπεζα για μία ακόμα φορά βρίσκεται δίπλα στα μικρά παιδιά στηρίζοντας τον αγώνα τους.”
Από segas.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο