Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στην πορεία του Ήλιου

Ο ξεχωριστός αγώνας ενός μιλίου 24:1 της IAAF

Share

Περισσότεροι από 12.000 δρομείς σε 24 πόλεις του κόσμου έλαβαν μέρος στον ταυτόχρονο αγώνα ενός μιλίου 24:1 που διοργάνωσε η IAAF, Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου στις 6 Ιουνίου για να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα τρεξίματος.

Συγκεκριμένα, οι δρομείς στις 24 πόλεις που πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση σε 15 διαφορετικές ζώνες ώρας έτρεχαν κάθε μία ώρα συμπληρώνοντας ένα ολόκληρο 24ωρο τρεξίματος ακολουθώντας την πορεία του ήλιου.

Η αυλαία άνοιξε στη Νέα Ζηλανδία  και ολοκληρώθηκε στον Καναδά αφού πρώτα πέρασε από την Μελβούρνη, πόλεις της Ασίας όπως το Τόκιο, το Πεκίνο τη Μπανγκογνκ και το Δελχί, αλλά και τη Ραμάλα της Παλαιστίνης για να έρθει και στην Ευρώπη (Μινσκ, Βερολίνο, Λονδίνο, Νίκαια), την Αφρική (Αντίς Αμπέμπα, Γιοχάνεσμπουργκ, Ραμπάτ κ.ά.), την Αβάνα, το Σάο Πάολο, το Μπουένος Άιρες, τη Λίμα, το Μέξικο Σίτι και το Λος Άντζελες. 

Μαζί με τους δρομείς σε κάθε πόλη έτρεχαν και σπουδαίοι αθλητές του στίβου, όπως ο εμβληματικός δρομέας  Steve Moneghetti, η ασυναγώνιστη Paula Ratcliffe, ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο ύψος Κουβανός Javier Sotomayor, η πρωταθλήτρια των 800μ. Ana Quirot, ο εμποδιστής Anier Garcia κ.ά., ενώ στον αγώνα της Νίκαιας της Γαλλίας έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της IAAF, και σπουδαίος αθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Sebastian Coe.

Σκοπός της διοργάνωσης δεν ήταν άλλος από το να εμπνεύσει τον κόσμο να συμμετέχει σε αγώνες και να γνωρίσει το τρέξιμο. Άλλωστε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου δείχνει πως θέλει να αγκαλλιάσει τόσο το τρέξιμο γενικότερα, όσο και τους αγώνες δρόμου προωθώντας τέτοιες διοργανώσεις αλλά και τον Μαραθώνιο.

φωτό: Alisha Lovrich (ΙΑΑF)

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο