Το τέλος του Patrick Makau

Τέλος εποχής για έναν σπουδαίο μαραθωνοδρόμο

Share

O Patrik Makau Musyoki είναι ο άνθρωπος που κατέβασε το 2011 το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο από 2:03:59 στο 2:03:38! Είναι ο μαραθωνοδρόμος που κέρδισε σπουδαίους αγώνες, όπως ο BMW Berlin Marathon, και μάλιστα δις,  τον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ, του Λονδίνου, της Φουκουόκα (δύο φορές), και της Φρανκφούρτης αλλά και πολλούς αγώνες δρόμου μικρότερων αποστάσεων.

Ουσιαστικά, ήταν από τους πρώτους μαραθωνοδρόμους που έτρεξαν πολύ γρήγορα και έχουν ήδη ξεκινήσει μία νέα εποχή στο αγώνισμα μετά από τους παλαιότερους Haile Gebresselasie και Paul Tergat.

Ο Μakau, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ανακοίνωσε πως σταματά από την ενεργό δράση, ενώ δεν ξέχασε με επίσημη ανακοίνωση να ευχαριστήσει όλους όσοι ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια από την οικογένειά του, τους προπονητές του, τους χορηγούς του, ακόμα και τους διοργανωτές των αγώνων.

Στην ανακοίνωση του μάλιστα,  αναφέρθηκε και σε πράγματα που μετάνιωσε, όπως ότι δεν έβαλε από νωρίς την προπόνηση ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά του, αλλά και σε αποτυχίες του που τον στεναχώρησαν όπως ότι δεν κατάφερε να τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Πλεόν, σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική στην Ikaika, την περιοχή που μεγάλωσε, με στόχο να βοηθήσει τους νέους δρομείς που θέλουν να φτάσουν ψηλά!

Δείτε εδώ το απίθανο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε το 2011 στο Βερολίνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο