Το νέφος πρωταγωνίστησε στον μαραθώνιο του Πεκίνο

Αντιμέτωποι και με τους υψηλούς ρίπους οι μαραθωνοδρόμοι στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Share

Tην περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο ο μαραθώνιος της πόλης, Beijing Marathon! Αυτό, ωστόσο, που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση στην 34η διοργάνωση του αγώνα ήταν όχι οι σπουδαίες επιδόσεις ή η αθρόα συμμετοχή αλλά οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Βλέπετε, η πρωτεύουσα της Κίνας εμφανίζει εδώ και χρόνια πολύ μεγάλες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές υγρασίας και την απουσία ανέμων την ημέρα του αγώνα έκανε το έργο των δρομέων ιδιαίτερα δύσκολο ενώ πολλοί από αυτούς συμμετείχαν στον αγώνα φορώντας ειδικές μάσκες! Πολλές ήταν και οι εγκαταλείψεις όπως επίσης και τα παράπονα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Μάλιστα περιορισμένη ήταν και η ορατότητα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετοί οργανισμοί συνέστησαν την αναβολή του αγώνα και την αποχή από έντονη σωματική δραστηριότητα. Xαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως οι επιτρεπόμενες τιμές αιωρόυμενων σωματιδίων ρύπανσης φτάνουν τα 25 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την ημέρα του αγώνα έφτασαν τα 344!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Girmay Birhanu Gebru σε 2:10:42 με τον Αφρικανό δρομέα να δηλώνει κι αυτός επηρεασμένος, σε μικρό βαθμό, από τις καιρικές συνθήκες. Ίσως αυτός να ήταν βέβαια και ο λόγος που έμεινε αρκετά μακριά από το ρεκόρ διαδρομής που κρατά από πέρυσι ο συμπατριώτης του Tadese Tola με 2:07:16.

Τέλος, πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες ήταν η Fatuma Sado Dergo και αυτή από την Αιθιοπία σε 2:30:03.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο