To μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου από τον αγώνα των Αρκάδων Ποιμένων

Διαβάστε αναλυτικά

Share

Στα μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, έγινε ο 8ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που διοργάνωσε για άλλη μια φορά το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥμε το σύλλογο των απανταχού Βαλτεσινιωτών “Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ” και την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ).

Ο αγώνας περιελάμβανε δύο κατηγορίες που αντιστοιχούσαν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής: Πρώτη κατηγορία 21,4 χιλιόμετρα και Δεύτερη κατηγορία 10,5 χιλιόμετρα. Έλαβαν μέρος συνολικά 101 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, τα πιο μακρινά), αλλά για πρώτη φορά και μια Ισπανίδα η Ellis Montalvan Paloma η οποία μάλιστα κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο γυναικών κάτω των 40 ετών. Οι τρείς πρώτοι κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρες και γυναίκες κέρδισαν αναμνηστικά μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο), ενώ οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και φύλλου έλαβαν ειδικό έπαθλο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου. Όλοι δε που έλαβαν μέρος στους αγώνες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Τέλος έλαβαν μέρος απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες και ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10,5 χιλιομέτρων, έχοντας την τεχνική υποστήριξη των διοργανωτών. Οι εφετινοί αυτοί λαϊκοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» ήταν και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που βοηθούμε και υποστηρίζουμε. Έτσι όσοι συμμετείχαν, αθλητές, περιπατητές παράγοντες ή θεατές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € ή και περισσότερο στο λογαριασμό του συλλόγου αυτού. Όλοι το χάρηκαν και ευχήθηκαν ” και του χρόνου” ενώ οι αθλητές το υποσχέθηκαν!

Από τους διοργανωτές ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” σε όλους!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο