Το λάθος των 75.000 δολαρών

Δείτε τι έγινε στον πρώτο Bahrain Night Half Marathon

Share

Tην περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέιν ο Bahrain Night Half Marathon, μία νέα διοργάνωση που έδινε πολύ πλούσια χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Έτσι, αρκετά καλοί δρομείς έδωσαν το παρών διεκδικώντας τα 100.000 δολάρια που έδινε η πρώτη θέση. Τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Abadi Hadis σε 59:42αποδεχόμενος το… δώρο που του έκανε ο συμπατριώτης του Jemal Yimer.

Και αυτό γιατί αυτός που θα τερμάτιζε ο πρώτος ήταν ο Yimer, o oποιος όμως έκανε λάθος και είτε βιάστηκε είτε μπερδεύτηκε να πανηγυρίσει την επερχόμενη νίκη του περίπου 30μ. πριν τον τερματισμό. Το αποτέλεσμ; Ο Hadis τον πέρασε και πήρε αυτός τα 100.000 δολάρια με τον Yimer να μένει με 25.000 δολάρια. Ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε ένα “λαθάκι” που του κόστισε 75.000 δολάρια…

Δείτε το βίντεο

Αμέσως μετά τον τερματισμό ο νεαρός Αιθίοπας ξέσπασε σε κλάματα, ενώ ο Hadis πανηγύριζε χαρίζοντας ένα μοναδικό κοντράστ συναισθημάτων στην τηλεοπτικό φακό. Όπως και να έχει οι δύο δρομείς σημείωσαν αρκετά καλές επιδόσεις, ενώ ο άτυχος Yimer έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού τα πάει περίφημα στην απόσταση, ενώ έχει ρεκόρ 58:33!

Τρίτος ήταν ο Κενυάτης Bernand Ngeno σε 59:47, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η επίσης Κενυάτισσα Brigid Kosgei σε 1:05:28. Ακολούθησαν η Ruth Chepnegetich και η Netsanet Gudeta από την Αιθιοπία με πολύ καλές επιδόσεις, 1:06:09 και 1:06:49 αντίστοιχα, ενώ συνολικά οκτώ κοπέλες τερμάτισαν κάτω από το 1:08:49.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο