Την… πάτησε η Shobukhova

Καλείται να επιστρέψει τα λεφτά που κέρδισε από τους διεθνείς μαραθωνίους

Share

“Τα λεφτά τους πίσω” ζητούν πλέον οι διοργανώσεις των μαραθωνίων του Σικάγο και του Λονδίνου από τη Lilia Shobukhova μετά την τιμωρία της από την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου.

Η 37χρονη πλέον Ρωσίδα που είχε κερδίσει τρεις φορές στο Σικάγο και μία στο Λονδίνο από το 2009 έως και και το 2012 (μία ακόμα φορά ήταν 2η στη βρετανική πρωτεύουσα) βρέθηκε με μεγάλες διαφορές στο βιολογικό της διαβατήριο (το ιστορικό που κρατά ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ και ελέγχει τα αιματολογικά στοιχεία των αθλητών) με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και να ακυρωθούν οι επιδόσεις και οι διακρίσεις της από το Οκτώβρη του 2009 κι έπειτα.

Μετά από αυτήν την απόφαση τη σκυτάλη πήραν οι μεγάλες διοργανώσεις που πλέον καλούν τη Ρωσίδα να επιστρέψει τα χρήματα που είχε κερδίσει από το 2009 έως και το 2012. Μάλιστα, το ποσό που είχε πάρει η Ρωσίδα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο αφού φαίνεται να ξεπερνά το 1.000.000 δολάρια καθώς το 2010 είχε κερδίσει τη σειρά των World Marathon Majors ενώ υπολογίζεται ότι εισέπραξε πάνω από 350.000 δολάρια σε prize money και μπόνους το συγκεκριμένο διάστημα.

Ωστόσο, η Shobukhova δεν χάνει τις διακρίσεις, τα μετάλλια αλλά και τα χρήματα που είχε κερδίσει νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2009.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο