Την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Δείτε περισσότερες πληροφορίες

Share

Tην ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Δρόμο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο στην περιοχή Σκαμνιές της Πηγής Τρικάλων σε ειδική πίστα και σε μία διαδρομή απόστασης 2χλμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κούρσες για τις ηλικιακές κατηγορίες των Ανδρών και Γυναικών (μεγαλύτεροι των 22), των Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών (20 έως και 22 ετών), των Εφήβων και Νεανίδων (Κ19), και των Παίδων και Κορασίδων (Κ18).

Οι απόστάσεις διαφέρουν ανάλογα την ηλικιακή κατηγορία, με τη μεγαλύτερη αυτή των ανδρών να είναι 10χλμ.,  και τη μικρότερη αυτή των κορασίδων να είναι 3χλμ. Οι γυναίκες και οι νέοι άνδρες θα τρέξουν 8χλμ., οι έφηβοι και οι νέες γυναίκες 6χλμ. και οι παίδες και οι νεάνιδες 4χλμ.

Η διαδρομή πατά πάνω σε φυσικό χορτάρι και δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες εναλλαγές της κλίσης, συνεπώς θεωρείται σχετικά εύκολη για ανώμαλο δρόμο.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος δρομείς από όλη τη χώρα οι οποιοι ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει εδώ και 10 περίπου μέρες.

Στην κατηγορία των ανδρών τα κυριότερα φαβορί είναι ο Μάρκος Γκούρλιας και ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος ήταν και ο περσινός νικητής της διοργάνωσης, ενώ συνολικά είναι δηλωμένοι 113 δρομείς.

Στις γυναίκες, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Αναστασίας Καρακατσάνη, καθώς και των 800άρων Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου και Ανθής Κυριακοπούλου που πέρυσι είχαν κάνει το 1-2, των μαραθωνοδρόμων Ελευθερίας ΠετρουλάκηΓκλόριας Πριβιλέτζιο και Στέφανι Λεοντιάδου αλλά και της Αθηνάς Κοΐνη. Συνολικά είναι δηλωμένες 53 γυναίκες.

Συνολικά είναι δηλωμένες 113 κορασίδες, 21 νεάνιδες και 37 νέες, ενώ στις κατηγορίες των αγοριών έχουν δηλωθεί 157 παίδες, 52 έφηβοι και 56 νέοι.

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο