Tην Κυριακή ο Μαραθώνιος της Φλωρεντίας

Δείτε περισσότερα για τον Αsics Firenze Marathon

Share

Αυτήν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου τη σκυτάλη των Μαραθωνίων παίρνει η Φλωρεντία και πραγματοποιεί τη δική της διοργάνωση. Μάλιστα, οι διοργανωτές πανηγυρίζουν ήδη για τον αριθμό των συμμετοχών, οι οποίες έχουν ξεπεράσει ήδη τις 10.000 μόνο στο Μαραθώνιο. Επιπλέον, θα υπάρχουν κι άλλες συμμετοχές σε αγώνες μικρότερων αποστάσεων για όλη την οικογένεια αλλά και τα παιδιά.

Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Τοσκάνης θα βρεθούν δρομείς από 80 και πλέον χώρες, όπως τις γειτονικές Γαλλία, και Ελλάδα, αλλά και το Βέλγιο, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, το Μαρόκο και άλλες. Το ρεκόρ των τερματισμών είναι 9.296 από το 2013 και όλοι περιμένουν φέτος ένα νέο ρεκόρ. 

Όσον αφορά τις κορυφαίες συμμετοχές, ο Κενυάτης Γκίλμπερτ Κίρβα είναι αυτός που ξεχωρίζει με ρεκόρ 2:06:14 αλλά και ο συμπατριώτης του Ένρι Κέμο Σουγκούτ, ο οποίος το 2012 έτρεξε την απόσταση σε 2:06:58 στη Βιέννη. Μερικοί ακόμα Κενυάτες πλαισιώνουν τους ελίτ, με τους διοργανωτές να προσδοκούν επιδόσεις κάτω από το 2:08:41 που είναι το ρεκόρ διαδρομής.

Στις γυναίκες, οι συμμετοχές δεν είναι τόσο σπουδαίες, κρίνοντας βέβαια με τα ατομικά ρεκόρ των δρομέων, υπάρχει όμως ένα μεγάλο “ερωτηματικό”. Αυτές που ξεχωρίζουν, λοιπόν, είναι η Βρετανίδα Έλινορ Κερκ αλλά και η Εουλιέτερ Τανούι από την Κένυα. Το ερωτηματικό που αναφέραμε είναι η συμμετοχή της Ντίρε Τούνε, μίας αθλήτριας με σπουδαίο ατομικό ρεκόρ, 2:23, και μεγάλες διακρίσεις, η οποία όμως έχει να αγωνιστεί σε Μαραθώνιο από το 2010!

Οι Έλληνες και φέτος θα τιμήσουν τη Φλωρεντία κι έτσι περιμένουμε αρκετούς ελληνικούς τερματισμούς. Άλλωστε η μεσαιωνική πόλη αποτελεί, ούτως ή άλλως, αξιόλογο τουριστικό προορισμό, κι έτσι πολλοί θα συνδυάσουν το.. τερπνόν μετά του ωφελίμου. Φυσικά, για τα αποτελέσματά τους θα ενημερωθείτε από το runnermagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο