Θρίαμβος στο επί κοντώ: Το 1-2 Στεφανίδη Κυριακοπούλου στο ευρωπαϊκό

Οι Ελληνίδες αθλήτριες πήραν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο

Share

Το ιδανικό σενάριο για τη χώρα μας έγινε πραγματικότητα στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο. Έτσι, η Κατερίνα Στεφανίδη με νέο ρεκόρ διοργάνωσης 4.85μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο συνεχόμενο σε ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν δεύτερη κερδίζοντας το ασημένιο με 4.80μ.

Έτσι, η χώρα μας έφτασε στα τρία μετάλλια μετά και το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος με 8.25μ.

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ακόμα η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ. που με 51.33 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος με την τρίτη καλύτερη επίδοση. Στον τελικό, όμως, του άλματος σε ύψος θα βρεθεί και ο Κώστας Μπανιώτης που με 2.21μ. ήταν 11ος στον προκριματικό.

Στον μεγάλο τελικό των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των ανδρών ο Mekhisi Benabbad από τη Γαλλία δεν δυσκολεύτερη ιδιαίτερα να δείξει την κλάση του φτάνοντας στην 5η του νίκη σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με 8:31.66. Στη δεύτερη θέση μετά από αξιόμαχη προσπάθεια ήταν ο Ισπανός Fernando Carro με 8:34.16, ενώ τρίτος ήταν ο Ιταλός Johanes Chiappineli με 8:35.81.

Mεγάλος πρωταγωνιστής για την 4η ημέρα των αγώνων ήταν ο Τούρκος Guliyev στα 200μ. με νέο ρεκόρ αγώνων 19.76, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Νορβηγός Carsten Warholm στα 400μ. με εμπόδια με 47.64.

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής ξεχωρίζουν οι μεγάλοι τελικοί των 1.500μ. των ανδρών και των 800μ. των γυναικών αλλά και των 400μ. των γυναικών με τη συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη καθώς και ο τελικός του τριπλούν των γυναικών με τη Βούλα Παπαχρήστου.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο