Στόχος το παγκόσμιο ρεκόρ για τον Φάρα

Να μείνει στην ιστορία θέλει ο σπουδαίος Βρετανός δρομέας στην τελευταία του χρονιά

Share

Σε μία βαρυσήμαντη δήλωση προχώρησε ο Μο Φάρα σε βρετανική εφημερίδα προδίδοντας τις “άγριες” διαθέσεις του για το 2017, που σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελέσει και την τελευταία του χρονιά στους στίβους.

Ο 33χρονος Βρετανός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πετύχει σχεδόν τα πάντα στη σπουδαία καριέρα του, ενώ φέτος κατάφερε να κάνει το 2ο του νταμπλ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στα 5.000 και 10.000μ.

Ωστόσο, αυτό που του λείπει είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ σε μία από αυτές τις αποστάσεις, αφού έχει ήδη ένα στο αγώνισμα των 2 μιλίων στον κλειστό στίβο, το οποίο όμως, κακά τα ψέμματα, έχει σαφώς μικρότερη “λάμψη”.

Ο Φάρα είπε χαρακτηριστικά: “Την επόμενη χρονιά, αν θα βρω αρκετό χρόνο πριν ή μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα κυνηγήσω ένα παγκόσμιο ρεκόρ”, ενώ παραδέχθηκε ότι το ήθελε και παλαιότερα, ωστόσο, δικαιολογήθηκε πως είναι αρκετά δύσκολο να στοχεύεις σε διακρίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις και στα ρεκόρ. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Δεν θα είχα κερδίσει αυτά που έχω κερδίσει, όσον αφορά τα μετάλλια, αν ο στόχος μου ήταν τα ρεκόρ”.

Οι δηλώσεις του αυτές επιβεβαιώνουν τον έτερο μεγάλο δρομέα των ημερών μας και κάτοχο των εν λόγω παγκοσμίων ρεκόρ, Κενενίσα Μπεκέλε, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε ισχυριστεί πως αν θέλει ο Βρετανός να μείνει στην ιστορία, δεν αρκούν οι παγκόσμιες νίκες του και τα τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, αλλά χρειάζεται και ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Θυμίζουμε πως τα παγκόσμια ρεκόρ σε 5.000 και 10.000μ. αντίστοιχα είναι 12:37.35 και 26:17.53 ενώ τα ρεκόρ του Φάρα στις δύο αυτές αποστάσεις είναι 12:53.11 και 26:45.57.

Αλήθεια, εσείς τι πιστεύετε;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο