Στον Ημιμαραθώνιο του Karlovy Vary ο Γκελαούζος

Δείτε περισσότερα

Share

Το Σάββατο 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία ο τοπικός Ημιμαραθώνιος, Mattoni Karlovy Vari Half Marathon με τη συμμετοχή του Κώστα Γκελαούζου. Ο Έλληνας πρωταθλητής αυτή την άνοιξη δεν έλαβε μέρος σε κάποιον Μαραθώνιο και θα προσπαθήσει να τρέξει έναν γρήγορο Ημιμαραθώνιο σε μία εξαιρετική διοργάνωση.

Το επίπεδο των συμμετοχών, αλλά και της διοργάνωσης γενικότερα είναι υψηλό, ενώ χιλιάδες δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος. Πιο συγκεκριμένα, στους άνδρες θα λάβουν μέρος 15 ελίτ δρομείς με καλύτερους τους Paul Pollock από την Ιρλανδία (1:02:10), Yassine Rachik από την Ιταλία (1:02:18), El Hassan Oubadi από την Ισπανία (1:02:40), ενώ ο Γκελαούζος έχει τη 10η καλύτερη επίδοση (1:08:08).

Στις γυναίκες, ταχύτερη είναι η Ουγγαρέζα Simona Staicu με 1:10:11, ενώ θα λάβει μέρος και η 33χρονη Dagmara Handzilk με τα χρώματα της Κύπρου. Η 33χρονη δρομέας που προέρχεται από την Πολωνία και τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο και αγωνίζεται ως Κύπρια, στα 18 της χρόνια είχε σημειώσει καλές επιδόσεις σε μικρότερες αποστάσεις (2:14.38 στα 800μ. και 4:33.94 στα 1.500μ.). Η επίδοση της στον Μαραθώνιο το 2017, 2:38:52, αποτελεί παγκύπριο ρεκόρ, ενώ στην ίδια κούρσα πετυχε παγκύπριο ρεκόρ και στον Ημιμαραθώνιο με 1:16:44, ωστόσο, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο αγώνα αυτής της απόστασης.

Για να παρακολουθήσετε την πορεία του Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και των άλλων δρομέων μπορείτε να κατεβάσετε το application της διοργάνωσης, RunCzech.

Δείτε εδώ όλους τους ελίτ

Το Κάρλοβι Βάρι είναι μία λουτρόπολη στη δυτική πλευρά της Τσεχίας κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και απέχει 140χλμ. περίπου από την Πράγα. Αποτελεί τουριστικό προορισμό και είναι γνωστή για τα λουτρά της, καθώς και για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου αλλά και το τοπικό ποτό  Karlovarskα Becherovka. Ο Ημιμαραθώνιος της πόλης πραγματοποιείται από το 2013, έχει τη χρυστή ετικέττα της IAAF και τα ρεκόρ διαδρομής του είναι 1:00:54 στους άνδρες και 1:08:19 στις γυναίκες από το 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο