Στο Ντουμπάι για το παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπεκέλε

Απόπειρα να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ σε λίγες μέρες από τον απίθανο Αιθίοπα

Share

Στο Ντουμπάι στις 20 Ιανουαρίου θα αγωνιστεί ο Κενενίσα Μπεκέλε με έναν και μοναδικό στόχο: το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο. Σύμφωνα με γνωστό δημοσιογράφο και δρομική ιστοσελίδα του εξωτερικού, ο σύγχρονος αυτοκράτορας των αποστάσεων και κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ σε 5.000 και 10.000μ., θα προσπαθήσει στην εύκολη διαδρομή του Standard Chartered Dubai Marathon να σπάσει το 2:02:57 και να κάνει και αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ δικό του.

Ο Μπεκέλε τον περασμένο Σεπτέμβρη έδειξε ότι μπορεί να σημείωσει σπουδαία πραγματα και στον Μαραθώνιο όταν κέρδισε στο Βερολίνο σε 2:03:03, πείσμωσε όμως αφού έχασε για ελάχιστα δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ.

Έκτοτε, βέβαια, και μετά από κάποιες βελτιώσεις που είχε παραδεχθεί πως θα κάνει στην προπόνησή του, φιλοδοξεί να γίνει ακόμα καλύτερος.

Αν καταφέρει κάτι τέτοιο στο Ντουμπάι πάντως, ο 34χρονος Αιθίοπας θα γίνει πλουσιότερος κατά 300.000 δολάρια, αφού 200.000 δολάρια είναι το πριμ της νίκης και άλλα 100.000 το πριμ για το παγκόσμιο ρεκόρ.

Θυμίζουμε πως ο Μπεκέλε είχε αγωνιστεί και πριν από δύο χρόνια στο Εμιράτο (φωτό) όμως είχε απογοητεύσει φιλάθλους και διοργανωτές εγκαταλείποντας τον αγώνα.

φωτό: photorun.net

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο