Σπουδαία επίδοση σε αγώνα 24ώρου από την Αμερικανίδα Camille Herron

Δείτε πόσα χιλιόμετρα κάλυψε σε μία ημέρα εντός σταδίου!

Share

Mία σπουδαία επίδοση σημείωσε η Αμερικανίδα υπερμαραθωνοδρόμος Camille Herron σε αγώνα 24 ωρών εντός σταδίου στην Arizona των ΗΠΑ. H 36χρονη μέσα σε μία ημέρα κατάφερε να καλύψει 162,919 μίλια, δηλαδη 262,193χλμ. πραγματοποιώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Μάλιστα, η Herron πέρασε τα 100 μίλια  (160χλμ.) σε 13 ώρες και 25 λεπτά σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ και σε αυτήν την απόσταση.  Ο μέσος ρυθμός της ήταν κάτω από το 5:30/χλμ.  

Η Herron είχε αναδειχθεί νικήτρια το 2017 στον παγκοσμίου φήμης αγώνα Comrades Marathon που πραγματοποιείται στη Ν. Αφρική με απόσταση κοντά στα 90χλμ., αλλά και στον Western States 100 την περασμένη άνοιξη, ενάν από τους πιο γνωστούς trail αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο. Ωστόσο, μετά από αυτόν τον αγώνα έμεινε εκτός προπονήσεων λόγω τραυματισμού.

Αυτή τη φορά στον Desert Solstice Invitational στο Φίνιξ της Αριζόνα κατάφερε να φτάσει σε μία σπουδαία επίδοση δείχνοντας πως ξεπέρασε για τα καλά τον τραυματισμό της. Μάλιστα, στον αγώνα συμμετείχαν 33 ελίτ υπερμαραθωνοδρόμοι, καθώς ο αγώνας είχε αυστηρά κριτήρια συμμετοχής. Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Jacob Jackson έχοντας καλύψει λιγότερα χιλιόμετρα, σε σχέση με την Herron, 253,5χλμ.

H Herron δεν είναι τυχαία δρομέας. Ξεκίνησε να τρέχει Μαραθώνιο το 2007 σημειώνοντας στο ντεμπούτο της 2:48:36, ενώ το 2012 έφτασε στο 2:37:14 που αποτελεί και προσωπικό της ρεκόρ. Μόλις το 2015 ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες υπεραπόστασης, μέχρι τότε όμως είχε τρέξει σε δεκάδες αγώνες Μαραθώνιου σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, μαζεύοντας συνολικά 21 νίκες. Μάλιστα, έχει στην κατοχή της και ένα ρεκόρ γκίνες, αφού έχει τρέξει τον πιο γρήγορο Μαραθώνιο ντυμένη με στολή υπερήρωα!

Στην πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα υπεραπόστασης κέρδισε στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ 100χλμ., ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ίδια απόσταση.

Η 36χρονη Herron έχει στην κατοχή της πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Αθλητικές Επιστήμες, έχοντας εξειδικευθεί στην αποκατάσταση, ενώ πλέον εργάζεται σαν βοηθός ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα Health Sciences Center.

Ακολουθήστε την Camille Herron στο Instagram  στο runcamille και δείτε πολλές ιστορίες από τις προσπάθειές της. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο