Επίσημη παρουσίαση για τον UNDER ARMOUR RUN THESSALONIKI CITY CHALLENGE

Στο εμπορικό κέντρο ONE SALONICA πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου.

Share

Την Τρίτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο ONE SALONIKA στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη παρουσίαση των αγώνων δρόμου Under Armour Run Thessaloniki City Challenge, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Μαΐου.Το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η οποία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει αγώνες Ημιμαραθώνιου, 10 & 5 χλμ. αλλά και 1 χλμ. για παιδιά και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πέρα όμως από τον αθλητικό χαρακτήρα της, υπάρχει και η κοινωνική διάσταση, καθώς θα προσφερθεί σημαντική οικονομική υποστήριξη προς το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και επιπλέον θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Under Armour, Γιάννης Σούμπασης, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την κορυφαία αμερικάνικη αθλητική εταιρεία, να επιλέξει την πόλη της Θεσσαλονίκης για το ξεκίνημα της σειράς αυτής. “Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια αθλητική παράδοση και οι κάτοικοί της έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τον αθλητισμό και συμμετέχουν ενεργά. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που μας οδήγησε να ξεκινήσουμε από εδώ τη νέα μας αυτή προσπάθεια. Παράλληλα πιστεύουμε ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να προσφέρουμε υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς που έχουν ανάγκη”.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη του, στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, Δημοτικού σύμβουλου υπεύθυνου για θέματα αθλητισμού, καθώς και την Υποδιευθύντρια του Α’ Τμήματος Τροχαίας, κα Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου αλλά και τους δεκάδες εθελοντές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του αγώνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι χορηγοί και υποστηρικτές του αγώνα. “Σε μία ομολογουμένως δύσκολη εποχή, το σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε» αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η βοήθεια των χορηγών, μας βοηθά στο να φέρουμε σε πέρας τη διοργάνωση αυτή και να προσφέρουμε στους δρομείς της Θεσσαλονίκης έναν καλά οργανωμένο αγώνα. Επιπλέον στο πλαίσιο της διοργάνωσης δίνεται η ευκαιρία στους χορηγούς να αναδείξουν την κοινωνική τους προσφορά, όπως π.χ. η εταιρεία MELISSA που θα προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 1.000 πακέτα ζυμαρικών”. 

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και στηρίζει την προσπάθεια των διοργανωτών ευελπιστώντας ότι το Under Armour Run Thessaloniki City Challenge θα αποτελέσει έναν νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη που θα προσφέρει παράλληλα σημαντική κοινωνική βοήθεια», δήλωσε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Τη στήριξή της στη διοργάνωση εξέφρασε εκ μέρους της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η υποδιευθύντρια του Α’ Τμήματος Τροχαίας, κα Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, η οποία τόνισε τη μεγάλη αξία που έχει η συμμετοχή σε παρόμοια αθλητικά γεγονότα που έχουν και κοινωνική διάσταση και διαβεβαίωσε αθλητές και διοργανωτές ότι η Τροχαία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Την παρουσίαση συντόνισε ο Πολυνίκης του Μαραθώνιου, κάτοχος του ρεκόρ κλασικής διαδρομής και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της διοργάνωσης.

Ο Νίκος Πολιάς, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του αγώνα που θα ξεκινήσει στις 8:30, από το ΟΝΕ SALONICA (Κωλέττη και Γιαννιτσών) και προσκάλεσε όλους όσοι αγαπούν το τρέξιμο να λάβουν μέρος, είτε για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα είτε για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, καθώς οι διαδρομές εκτός από εξαιρετικά όμορφες είναι και ιδιαίτερα εύκολες έτσι ώστε κάθε δρομέας να απολαύσει τη συμμετοχή του στην δρομική αυτή γιορτή.
Χαιρετισμό έστειλε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στίβου στα 400 μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος υποστηρίζει τη διοργάνωση και θα λάβει μέρος στον αγώνα των 5 χλμ., αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι performance dancers Έλενα και Φένια Τσικιτίκου οι οποίες επίσης θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Σύντομο χαιρετισμό έκαναν οι εκπρόσωποι των χορηγών του αγώνα και συγκεκριμένα ο Λευθέρης Πλακίδας, μέλος της Wind Running Team και ο Κώστας  Νούσιας, διευθυντής μάρκετινγκ του ONE SALONIKA. 

Τον αγώνα υποστηρίζουν επίσης οι εταιρείες ΒΙΚΟΣ, DHL και LIFEGUARD που είχαν παρουσία μέσω των εκπροσώπων τους Αντώνη Χατζηγεωργίου, Άρη Σφακιανάκη & Τεό Εμμανουηλίδη αντίστοιχα, αλλά και οι MELISSA, DOLE, HOLMES PLACE, LA ROCHE POSAY, LANES, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ΣΚΑΪ, RUNNER MAGAZINE, ΜETROPOLITAN HOTEL, PORTO PALACE και HOTEL NIKOPOLIS.
Τέλος μία επιπλέον παροχή θα έχουν οι συμμετέχοντες στο Under Armour Run Thessaloniki City Challenge καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Σάββατο 7 Μαίου στις 14:00 σε πρώτη πανελλήνια προβολή την ταινία “Free to Run”, ελβετικής παραγωγής, η οποία παρουσιάζει την παγκόσμια εξέλιξη του δρομικού κινήματος, προσφορά της Danaos Films και του Cineplexx. 

Η περίοδος των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής θα συνεχισθεί μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου. Όσοι ολοκληρώσουν την εγγραφή τους (δήλωση και πληρωμή) μέχρι την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 14:00 θα αναγράφεται το όνομά τους στον αριθμό συμμετοχής. Δυνατότητα εγγραφής θα υπάρχει και το Σάββατο 7 Μαΐου, στο κέντρο εγγραφών που θα λειτουργήσει στον χώρο έξω από το ONE SALONICA από τις 11:00 έως τις 17:00. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.underarmourrun.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο