Ρεκόρ στη νέα και γρήγορη διαδρομή της Σεβίλλης

Δείτε τους νικητές αλλά και τους ελληνικούς τερματισμούς

Share

Δύο μεγάλα ρεκόρ επεφύλλασε ο ανανεωμένος Μαραθώνιος της Σεβίλλης, Zurich Maraton de Sevilla. Ο Tsedat Abege Ayana στους άνδρες και η Guteni Shone Imana στις γυναίκες, και οι δύο από την Αιθιοπία, έτρεξαν πολύ γρήγορα στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας και πραγματοποίησαν νέα ρεκόρ διοργάνωσης με 2:06:36 και 2:24:29 αντίστοιχα.

Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για 35η φορά με νέα όμως διαδρομή, έλαβαν μέρος  12.500 δρομείς, κυρίως από την Ισπανία, αλλά και διάφορες χώρες. 

Οι διοργανωτές εδώ και καιρό διαφήμιζαν πως η νέα διαδρομή του αγώνα είναι πολύ γρήγορη, ενώ ισχυρίζονται πως πλέον είναι η ταχύτερη της Ευρώπης. Τα δύο ρεκόρ ήρθαν για να τους επιβεβαιώσουν πανηγυρικά, ενώ συνολικά η κούρσα των ανδρών ήταν εντυπωσιακή καθώς πέντε δρομείς τερμάτισαν κάτω από το 2:07!

Η νέα διαδρομή κινείται στο κέντρο της πόλης και περνά από πολύ σημαντικά μνημεία, ενώ είναι αρκετά επίπεδη. Επιπλέον, διαθέτει τη χρυσή ετικέτα της IAAF, δηλαδή τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης για αγώνες δρόμου που δίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου.

Οι ελληνικές συμμετοχές δεν έλειψαν ούτε από τη Σεβίλλη. Συνολικά στα αποτελέσματα βρήκαμε τον Γιώργο Δέδε (3:03:26 – 3:02:55), τον Γιώργο Χρήστου (3:02:56 – 3:02:53), τον Δημήτρη Κεφαλά (3:58:04 – 3:54:29) και την Ειρήνη Τσαμαδού (5:10:50 – 5:06:56).

Δείτε στα γρήγορα τη νέα διαδρομή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο