Ρεκόρ από τη Βρετανίδα Gill στο World Marathon Challenge

Έτρεξε 7 Μαραθώνιους σε 7 Ηπείρους σε 7 ημέρες!

Share

7 Μαραθώνιοι, σε 7 ημέρες, σε 7 Ηπείρους. Όχι και τόσο εύκολο… Κι όμως, μία ακόμα μαραθωνοδρόμος, η Βρετανίδα Susanah Gill το κατάφερε πετυχαίνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ, αφού είναι η πιο γρήγορη κατά μέσο όρο από όλους όσοι το έχουν καταφέρει.

Η Βρετανίδα σε μία εβδομάδα έτρεξε συνολικά 24 ώρες, 19 λεπτά, και 9 δευτερόλεπτα, δηλαδή μία ολόκληρη ημέρα και παραπάνω…

Συνολικά 40 συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στη φετινή δοκιμασία World Marathon Challenge πληρώνοντας μάλιστα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 37.500 ευρώ.

Πρώτος σταθμός ήταν στην Ανταρκτική και το Novo Antarctica (Ανταρκτική) με την Gill να τερματίζει σε 3:53:55, τρέχοντας με δυνατούς και παγωμένους ανέμους.

Δεύτερος σταθμός ήταν η Νότια Αφρική και το Cape Town (Αφρική) όπου οι συμμετέχοντες αντιμετωπισαν εντελώς διαφορετικές συνθήκες με έντονη ζέστη, και την Gill να τερματίζει σε 3:21:32. Στη συνέχεια πήγαν στο Perth της Αυστραλίας (Ωκεανία) όπου τερμάτισε σε 3:19:19, τέταρτη στάση στο Dubai (Ασία) όπου τερμάτισε σε 3:26:23, στη Μαδρίτη (Ευρώπη) όπου σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της σε 3:11:49,  συνέχισαν στο Santiago της Χιλής (Ν. Αμερική) με τη Βρετανίδα να τερματίζει σε 3:37:44, ενώ η σειρά έκλεισε στο Μαϊάμι (Β. Αμερική) όπου η Gill τερμάτισε σε 3:26:24.

Ο μέσος όρων των επιδόσεων της ήταν 3:28:09 και είναι ο ταχύτερος σε σχέση με όλες τις γυναίκες που έχουν λάβει μέρος ποτέ σε αυτό το Challenge. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε πέρυσι από την Becca Pizzi με μέσο όρο τερματισμών περίπου 30 λεπτά περισσότερο (3:55:11)!

Tαχύτερος άνδρας για φέτος ήταν ο Michael Wardian από τις ΗΠΑ, ο οποίος έτρεξε και τους 7 αγώνες με μέσο όρο κάτω από τις τρεις ώρες, 2:58:30! Συνολικά φέτος, 23 άνδρες και 13 γυναίκες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σειρά τερματίζοντας και στις 7 Ηπείρους! 

Η Βρετανίδα έτρεξε με σκοπό να συλλέξει χρήματα για τη ΜΚΟ SportsAids, η οποία υποστηρίζει νέες, φιλόδοξες αθλήτριες στη Μ. Βρετανία. Μέχρι το περασμένο Σάββατο είχε καταφέρει να μαζέψει κοντά στα 10.000 ευρώ, αρκετά λιγότερα από αυτά που έδωσε για τη συμμετοχή της.

Η Gill ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με το τρέξιμο πριν από 10 χρόνια, κι έκτοτε έχει τερματίσει σε περισσότερους από 40 Μαραθώνιους αλλά και σε αγώνες υπεραπόστασης. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 2:58:02, ενώ προπονείται υπό την καθοδήγηση του Mike Antoniades.

φωτό: worldmarathonchallenge.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο