Πάνω από 2.300 δρομείς στον 33ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Νέο ρεκόρ συμμετοχών για το πιο γρήγορο δεκάρι

Share

Με πάνω από 2.300 επίσημες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 33ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. Το πιο γρήγορο 10άρι της Αθήνας άγγιξε τους 2.000 τερματισμούς ενώ είχε ακόμα πάνω από 350 συμμετοχές στα παιδιά με μέρα με αεράκι και ζέστη.

Φωτο: Γιώργος Ατσαμετάκης/Runner Magazine

Οι δρομείς κατέκλυσαν το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, το χώρο που αποτελεί τη γενέτειρα των αγώνων του ΣΔΥ Αθήνας, και όλα εξελιχθήκαν ομαλά παρά τον δυνατό αέρα που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των διοργανωτών. Έτσι, ο χώρος φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων τοποθετήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του στίβου, προσφέροντας την άνεση στους δρομείς να προετοιμασθούν πριν την εκκίνηση.

Η εκκίνηση δόθηκε κανονικά ενώ κρατήθηκαν μερικές στιγμές σιγής, προς τιμή των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι αλλά και των προσφύγων και όλων των θυμάτων των εμπόλεμων περιοχών.

Η εκκίνηση δόθηκε ομαλά, σε τρία κύματα και το ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε για μία ακόμα φορά στην παραλιακή.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Χρήστος Καλλίας σε 31:56 με τον Δήμο Μαγγίνα να ακολουθεί κατά πόδας σε 32:00 και τον Παναγιώτη Παπανδρεόπουλο να είναι τρίτος σε 34:01.

Ο Χρήστος Καλλίας (Φωτο: Γιώργος Ατσαμετάκης/Runner Magazine)

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη σε 37:26 με τις Έλενα Λεβεντάκη και Στεφανία Λεοντιάδου να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα 38:11 και 39:29 αντίστοιχα.

Η Ελευθερία Πετρουλάκη (Φωτο: Γιώργος Ατσαμετάκης/Runner Magazine)

Στον παιδικό αγώνα, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο πλησιάζοντας τα 400 παιδιά, και παρά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε όταν κάποιοι γονείς… έδωσαν μόνοι τους την εκκίνηση του αγώνα, παρασύροντας αρκετά από τα παιδιά να ξεκινήσουν νωρίτερα, εξελίχθηκε ομαλά με εκατοντάδες παιδιά να νιώθουν την χαρά και την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν αγώνα δρόμου.

Νικητής ήταν ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος με 6:22, μέλος του Δόλιχου Άμφισσας που μετείχε με μεγάλη ομάδα υπό τις οδηγίες του παλιού πρωταθλητή Μπάμπη Κορνέζου. Στα κορίτσια πρώτη αναδείχθηκε η Βασιλική Νεκταρία Αθανασοπούλου του Θέρσιππου Περιστερίου με 7:22, που επίσης συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα.

Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα. (Φωτο: Γιώργος Ατσαμετάκης/Runner Magazine)

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε εγκαθιστώντας την εφαρμογή Athens Health Run (διαθέσιμη για android και iOS) η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες φίλους του αγώνα να τον παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο, μία ακόμα πρωτοποριακή υπηρεσία του 33ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας. Αν δεν την έχετε  εγκαταστήσει κάντε τώρα πατώντας εδώ.

Σημαντική ήταν για 5η συνεχή χρονιά η προσφορά του Μεγάλου Χορηγού του αγώνα, της εταιρεία αθλητικών Asics, ενώ από τη θέση του χορηγού υποστήριξε τον αγώνα το κατάστημα κορυφαίο κατάστημα Runner Store που τις δύο προηγούμενες ημέρες φιλοξένησε τη γραμματεία του αγώνα.

Το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» φρόντισε για τις ανάγκες υδροδοσίας ενώ η εταιρεία Dole πρόσφερε τις γευστικές της μπανάνες σε όλους τους δρομείς για άμεση αναπλήρωση.

Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, του Σώματος Εθελοντών Ναυαγοσωστών Σαμαρειτών  του ΕΕΣ- Παράρτημα Πειραιά και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, της εθελοντικής ομάδας Δασοπυροσβεστών Γλυφάδας, της Interamerican και το γραφείο Ιφιγένεια Tours του κου Δημητριάδη, του γιατρού και δρομέα Γιάννη Μπίρη και βέβαια των 100 και πλέον εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς. 

Πρωτότυπες απονομές και ραντεβού στις 6 Μαρτίου για τον κορυφαίο 20άρι της Άνοιξης!

Έτσι μετά την τελετή των απονομών που πρωτοτύπησε ανεβάζοντας στο βάθρο όλους τους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών τόσο στον αγώνα των παιδιών όσο και των 10 χλμ. ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον 34ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. στις 27 Νοεμβρίου 2016 και σας περιμένουμε σε λίγους μήνες στις 6 Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του 39ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ., ενός αγώνα με μακρά ιστορία που ξεχωρίζει όπως και το 10άρι, για την ευκολία της διαδρομής που προδιαθέτει όλους τους δρομείς για νέα ρεκόρ!

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει αφού 300 δρομείς που συμμετείχαν στο σημερινό 10άρι έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους δηλώνοντας παράλληλα και στους δύο αγώνες. Το σύστημα εγγραφών θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και πάλι τη λειτουργία του γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι για όλα τα τελευταία νέα!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο