Παγκόσμια ρεκόρ Μαραθώνιου “μαμά-καρότσι”

Υπάρχουν κι αυτά τα ρεκόρ…

Share

Ολο και περισσότερες νέες μαμάδες όχι μόνο δεν παρατάνε το τρέξιμο όταν έρχεται η νέα άφιξη στη ζωή τους, αλλά βρίσκουν έναυσμα για να γίνουν περισσότερο fit παρά ποτέ. Τρέχουν σπρώχνοντας το καρότσι με το μωρό, διότι …ανάγκας και Θεοί πείθονται, δυναμώνουν, και σημειώνουν αξιόλογες επιδόσεις σε σημαντικούς αγώνες και απαιτητικές αποστάσεις!

Απόδειξη οι δύο μαμάδες μαραθωνοδρόμοι που πρόσφατα σημείωσαν παγκόσμια ρεκόρ (που αναμένεται να καταγραφούν και επισήμως στο βιβλίο Γκίνες) για τρέξιμο σε μαραθώνιο σέρνοντας καρότσι (προσοχή, με μωρό μέσα, όχι άδειο!).

Η πρώτη, Βρετανίδα Τζέσικα Μπρους, κατείχε ήδη το ρεκόρ με μονό καρότσι και το μικρό Ντάνιελ μέσα να κοιμάται στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του μαραθωνίου από το 2015. Ο χρόνος της τότε ήταν 3  ώρες 17 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Αλλά όταν φέτος έγινε μαμά και της μικρής Εμίλια, η Τζέσικα αποφάσισε να προπονηθεί και να τρέξει στον φετινό μαραθώνιο του Αμπιγκτον (Abigdon) με το διπλό καρότσι και τα δύο παιδιά μέσα! Συνολικά η 34χρονη Τζέσικα έσπρωχνε 30 κιλά επί 42,195 μέτρα και κατάφερε να τερματίσει σε 3 ώρες 22 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα σε μία δύσκολη επαρχιακή διαδρομή, όπου όπως παραδέχθηκε η ίδια, οι ανηφόρες την δυσκόλεψαν αρκετά. Τα παιδιά όμως αποδείχθηκαν άψογοι συνεργάτες στο εγχείρημά της μιας και δεν την ανάγκασαν να σταματήσει ούτε μία φορά, ούτε καν για …αλλαγή πάνας!

Λίγες μέρες μετά τη νέα επιτυχία της Τζέσικα με το διπλό καρότσι, η επίσης 34χρονη Αμερικανίδα Ντιάννα Σιβάκος της πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ Μαραθώνιου με μονό καρότσι. Τρέχοντας με τον τρίχρονο γιό της Εβαν στο Μαραθώνιο Bayside της Μασαχουσέτης, συνέτριψε το ρεκόρ της Βρετανίδας, τερματίζοντας σε 3 ώρες 10 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα. Ο Εβαν δεν κοιμήθηκε καθόλου σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά έπαιζε παιχνίδια, άκουγε μουσική και έτρωγε σνακ. Γενικά ήταν και αυτός τέλειος συνεργάτης, κάτι που όπως φαίνεται είναι απαραίτητο συστατικό επιτυχίας!

της Νατάσας Γιαννούση – Varney

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο