Όταν ο Σέντροβιτς έγινε… τατού!

Η ιστορία ενός νεαρού δρομέα που “χτύπησε” τατουάζ με τον χρυσό Ολυμπιονίκη των 1.500μ.

Share

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ματ Σέντροβιτς έκανε την κούρσα της ζωής του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 1.500μ. Αυτή ίσως ήταν η σημαντικότερη στιγμή της ζωής του 28χρονου δρομέα από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

Ήταν όμως και μία σημαντική στιγμή και για τις ΗΠΑ καθώς έγινε ο πρώτος χρυσός ολυμπιονίκης στο λαοφιλές αγώνισμα από το 1908. Για έναν νεαρό Αμερικανό δρομέα, τον 19χρονο Καμ Σόρτερ όμως, ήταν η απόλυτη στιγμή έμπνευσης.

Ο νεαρός πριν καν ξεκινήσουν οι Aγώνες είχε υποσχεθεί μέσω του λογαριασμού του στο twitter πως σε περίπτωση που ο Σέντροβιτς θα έπαιρνε κάποιο μετάλλιο, τότε θα έκανε μία φωτογραφία του τατουάζ. Μάλιστα, ο ίδιος ο Σέντροβιτς είχε σχολιάσει την ανάρτηση με τη λέξη “bet”, βάζοντας ουσιαστικά στοίχημα με τον νεαρό.

Και πράγματι, λίγες μέρες μετά τη νίκη του Αμερικανού αντοχιτζή στο Ρίο, ο Σέντροβιτς επανήλθε με ένα ποστάρισμα προς τον Σόρτερ για να του θυμίσει το στοίχημα του… Βέβαια, σε διάλογο που είχαν μέσω του κοινωνικού δικτύου, του επισήμανε πως δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει το τατουάζ αφού όλη η υπόθεση έγινε για πλάκα.

Ο Σόρτερ όμως δεν αστειευόταν αφού ούτως ή άλλως ήθελε να κάνει ένα συμβολικό, δρομικού χαρακτήρα τατού, αφού έχει πάθος με τον στίβο και το τρέξιμο. Σύντομα, λοιπόν, επέλεξαν παρέα 4 φωτογραφίες και άφησαν το κοινό να αποφασίσει ποια θα ήταν η καλύτερη.

Μερικές μέρες αργότερα, η υπόσχεση του νεαρού Σόρτερ έγινε πράξη, ενώ οι δυο δρομείς συναντήθηκαν για ένα πρωινό τρέξιμο στο Πόρτλαντ όπου ο Σέντροβιτς δεν ξέχασε να βγάλει μία φωτογραφία με τον… εαυτό του.

φωτo: twitter

φωτο θέματος: photorun.net

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο