Οι δρομείς ψήφισαν τους τρεις κορυφαίους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο

Δείτε την επιλογή τους μετά από δημοσκόπηση σε γνωστή αμερικάνικη ιστοσελίδα

Share

Για έναν μήνα η γνωστή αμερικάνικη ιστοσελίδα Letsrun.gr έκανε μία δημοσκόπηση για να βρει τους τρεις σημαντικότερους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο. Το κοινό, αμερικάνικο κατά βάση αλλά αμιγώς δρομικό αφού η συγκεκριμένη σελίδα εδώ και πολλά χρόνια έχει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και κυρίως τις ΗΠΑ, αποφάσισε ότι η τριάδα αγώνων για έναν δρομέα υπεραπόστασης που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση και τιμή (Triple Crown of Ultramarathoning) αποτελείται από τους εξής τρεις αγώνες:

Comrades Marathon: Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι από τις παλαιότερες και πραγματοποιείται από το 1921 στη Νότια Αφρική. Η διαδρομή είναι η ίδια, ωστόσο, πραγματοποιείται εναλλάξ κάθε χρόνο από το ένα σημείο (την παραλιακή περιοχή Durban) στο άλλο (περιοχή Pietermarizburg) και καλύπτει μία απόσταση 90χλμ. πάνω σε άσφαλτο. Οι συμμετοχές είναι σταθερά πάνω από τις 20.000 εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος αγώνας υπεραπόστασης στον κόσμο. Για να λάβει κάποιος μέρος θα πρέπει να έχει τρέξει Μαραθώνιο κάτω από 4:50, να έχει συμπληρώσει τα 20 του χρόνια, ενώ πάνω στη διαδρομή υπάρχουν πέντε checkpoints τα οποία θα πρέπει να τα περάσει εντός ορισμένου χρόνου.

Western States 100: Πρόκειται για τον παλαιότερο αγώνα 100 μιλίων στις ΗΠΑ που αποτελεί όνειρο για πολλούς Αμερικάνους δρομείς. O  Western States Endurance Run όπως είναι το πλήρες του όνομα διεξάγεται στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα στην πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ στα τέλη του Ιουνίου. Ο αγώνας ξεκίνησε το 1974, ενώ η διαδρομή του εναλλάσσει συχνά τοπία και εδάφη καλύπτοντας συνολικά 100 μίλια (160χλμ.) και συνολικά 12.500μ. υψομετρκής διαφοράς.

Ultra Trail du Mont Blanc – Αρκετά νεότερος αγώνας αφού ξεκίνησε το 2003 όμως μέσα σε 15 χρόνια έχει καταφέρει να καταξιωθεί τόσο αγωνιστικά όσο και στη συνείδηση των δρομέων. Ο κύριος αγώνας του προγράμματος (καθώς πλέον υπάρχουν και άλλοι παράλληλοι αγώνες στη διοργάνωση) μετρά 170χλμ. αν και οι καιρικές συνθήκες έχουν αρκετές φορές αναγκάσει τους διοργανωτές να αλλάξουν τη διαδρομή. Κινείται πάνω στο περιβόητο μονοπάτι TMB (Tour du Mont Blanc) και ουσιαστικά εκτελεί μία στροφή γύρω από το ομώνυμο όρος πατώντας πάνω σε τρεις χώρες (Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία). Ξεκινά και τερματίζει στο γνωστό θέρετρο Chamonix. 

Όπως αναφέραμε το κοινό προερχόταν κυρίως από τις ΗΠΑ και αυτό σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα. Υπάρχουν αρκετοί αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον, υψηλό οργανωτικό επίπεδο και ιστορία που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτήν την τριάδα, και σίγουρα το Σπάρταθλον είναι μία από αυτές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο