Ο Γκούρλιας στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων

Στον τελικό των 10.000 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων ο Έλληνας δρομέας

Share

Στις 6:40 το πρωί της Τετάρτης θα δοθεί η εκκίνηση στον τελικό των 10.000 μ. των εφήβων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας. Ο αγώνας αυτός θα είναι ουσιαστικά ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος που ξεκινά σήμερα στην πόλη Γιουτζίν του Όρεγκον στις ΗΠΑ.

Στον αγώνα αυτό θα πάρουν μέρος 38 δρομείς από όλο τον κόσμο. Οι επιδόσεις ορισμένων ξεφεύγουν παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αθλητές 18 και 19 ετών. Χαρακτηριστικά, ο Τζοσουά Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 27:56.26 και φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί. Από κοντά φυσικά Αιθίοπες και Κενυάτες έφηβοι δρομείς με επιδόσεις κοντά στα 28 λεπτά, αλλά και Ιάπωνες με επιδόσεις κάτω από τα 29. Ανάμεσα στους 38 είναι και ο Μάρκος Γκούρλιας, ένας δρομέας που τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει σπουδαία πράγματα στη χώρα μας και πολύ καλές παρουσίες σε διεθνείς αγώνες.

Ο Γκούρλιας που προπονείται με τον Μιχάλη Αναγνωστου όμως ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα με τον Γιώργο Ζώργο στον Ιλισό, έχει την 35η φετινή επίδοση με 31:09.90 και σίγουρα θα προσπαθήσει για ένα νέο ατομικό ρεκόρ και  ό,τι καλύτερο μπορεί αφού σε όλους τους αγώνες που λαμβάνει μέρος δίνει το 100% των δυνάμεων του.

Την πρώτη μέρα των αγώνων έχουμε ακόμα δύο ελληνικές παρουσίες με την Ηλιάνα Κοροσίδου στον προκριματικό της σφύρας αλλά και την Γεωργία Στεφανίδη στον προκριματικό του επίι κοντώ.

Την Παρασκευή το πρωί (τοπική ώρα, βράδυ για εμάς) ρίχνεται στη μάχη η έτερη δρομέας της ελληνικής αποστολής, η Αναστασία Μαρινάκου στα 1.500 μ.

Αυτό είναι το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, μία διοργάνωση που για πρώτη φορά έγινε στην Αθήνα το 1986 με τη χώρα μας να έχει συγκεντρώσει συνολικά 7 μετάλλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο